EĞİTİM Haber Girişi : 01 Kasım 2012 09:13

Yıldırım İlkokulunun AB Projesi kabul edildi

Yıldırım İlkokulunun AB Projesi kabul edildi
Nusaybin Yıldırım İlkokulu, Hayat boyu öğrenme, Comenius Okul Ortaklıkları projesi kapsamında hazırladığı The Secret Power : MEDIA (Gizemli Güç: Medya) adlı projesi kabul edildi.
Arif Altunkaynak - Abdullatif Altunkaynak - Nusaybinim.com
Nusaybin Yıldırım İlkokulu, Hayat boyu öğrenme, Comenius Okul Ortaklıkları projesi kapsamında hazırladığı The Secret Power : MEDIA’ (Gizemli Güç: Medya) adlı projesi kabul edildi. Türkiye, İspanya, Polonya, İsveç ve Slovakya okullarının ortak projesi kapsamında ilk ziyaret İspanya'ya yapılacak.

2009-2011 Comenius Okul Ortaklıkları ‘Be a youngarchitectand artist’ (Genç Mimar ve Sanatçı ol) isimli projesiyle başarılı bir proje sürecini tamamlayan Yıldırım İlkokulu, 2012-2014 Comenius  Okul Ortaklıkları ‘The Secret Power : MEDIA’ (Gizemli Güç: Medya) isimli projesiyle yeni bir başarıya daha imza attı.
Projenin, 2012 Comenius Okul Ortaklıkları projesi kapsamında Mardin’de kabul edilen tek İlkokul projesi olduğu öğrenildi.

Proje fikrinin sahibi ve koordinatörü Yıldırım İlkokulu Müdür Yardımcısı Mehtap Yıldırım; "Bizler projemizle kitle iletişim araçlarıyla evlerimize ve hayatımızın her alanına giren Medya karşısında açık birer alıcı konumunda olan öğrencilerimize fotoğraf sanatçılığı, gazeteci, araştırmacı, yorumcu, tasarımcı, karikatürist, radyo sunucusu, sinema eleştirmeni, reklamcı, belgesel yapımcısı gibi roller sunarak  bu sihirli gücü nasıl olumlu yönde kullanabileceklerini öğreteceğiz.

Bu anlamda en büyük amacımız yeni bilgi ve teknolojik yöntemleri kullanarak ve dil becerilerini geliştirerek öğrencilerimize farklı kültürleri ve bu kültürlerdeki Medya’yı tanımasına, karşılaştırma yapmasına, yine bu kültürlerin katılımıyla kendi medyasını oluşturmasına zemin hazırlamak ve sadece kendi yakın çevresine değil doğaya, insanlık ailesine, uzak çevreye de duyarlı olan ‘Dünya İnsanı’ profili oluşturmaya çalışmaktır.

Proje fikrimizi beğenen ve ortak olmak isteyen çok sayıda ülke oldu ve 10 ortak (Türkiye, Portekiz, Slovakya, İtalya, İspanya, Hırvatistan, İsveç, Polonya, Romanya ve Yunanistan) olarak hazırladığımız projemizden maalesef bazı ülkeler bütçe yetersizliğinden dolayı elendi.

Biz şu anda projemizi Türkiye, İspanya, Polonya, İsveç ve Slovakya olmak üzere 5 ortaklı olarak sürdüreceğiz. İlk hareketliliğimiz de Kasım ayında İspanya’ya olacak." şeklinde konuştu.

Bu sene doğu illerinde kabul edilen Comenius Okul Ortaklıkları Proje sayısında belirgin bir düşüş olduğunu belirten  Yıldırım İlkokulu Müdürü Mehmet Siraç Fidan ise; "Bu bizim ikinci projemiz olacak. Bizler, daha fazla okulumuzun kültür alış verişi temeli üzerine kurulmuş bu tür sosyal projelerden faydalanmalarını istiyoruz. Bu sebeple proje hazırlamak isteyen ilçemiz okullarıyla tecrübelerimizi paylaşmaya hazırız. Proje oluşturma ve başvuru sürecini başarıyla tamamlayan proje ekibimizde görev alan  Müdür Yardımcılarımız  Mehtap Yıldırım ve Diyaeddin Bayar'a, İngilizce Öğretmenlerimiz Bahtiyar Çelik ve Esra Çelik'e emek ve özverilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Projenin Okulumuz ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.