TOKİ Konutlarında çatlayan beton korkuluklar tehlike saçıyor

Açıklama

Nusaybin'de TOKİ tarafından özel bir firmaya yaptırılan 7. Etaptaki bazı dairelerde balkon korkuluklarının çatlaması nedeniyle düşme tehlikesi altında olduğu bildirildi. Sorunu çözmek için gelen görevliler ise beton korkuluklara ahşap kamalar yerleştirdi.

 

Fırat Mahallesi Aslan Sokak 21. Blokta oturan Ekrem Akın, konutlara yerleştikten sonra yaklaşık 45 gündür balkona konulan beton korkuluklarla uğraştığını söyledi. Evinde oturduğu ilk günden buyana balkondaki beton korkuluğun çatlak olduğunu ve sallandığını bildiren Akın, hemen her gün Kentsel Dönüşüm Ofisine gittiğini ancak bir çare bulamadığını kaydetti.

 

7. Etapta yeni açılan Emlak Yönetimi Ofisine de başvurduğunu kaydeden Akın, "Belki yirmi sefer Kentsel Dönüşüm Ofisindeki yetkililerin yanına gittim. Bizimle ilgilenmiyorlar. Bizimle muhatap olan kimse yok. Burada bir ofis açmışlar her gün gidiyoruz oradakiler de elimizden bir şey gelmiyor diyorlar. Para verilmiş ama bunu yapan kimse yok. En sonunda bir ekip geldi. Sözde sağlamlaştırdılar bu sefer ağaçla (kama) ile sağlamlaştırdı. Beton ağaçla güçlendirilir mi? Kırık kapılarım var ben onların üzerinde durmuyorum kendi imkanım yaparım ama benim derdim balkondur. Allah etmesin birisinin üzerine düşerse hesabını kim verecek? Ya birisinin üzerine düşecek ya benim çocuğum yaslanacak düşecek o ölecek. Her halde bunu bekliyorlar. Ben artık nereye gideceğimi bilmiyorum. Ben kendi imkanımla yapmak istiyorum ona da izin vermiyorlar. Küçük çocuklarım var. Korkudan onları balkona çıkaramıyorum" dedi.

 

Öte yanda aynı bölgede balkon korkuluklarının kırıldığını veya kopmak üzere olduğunu kaydeden aileler, yetkili firmaların biran önce müdahale etmesini istedi.

 

-ÇATLAYAN KORKULUKLAR AHŞAP KAMALARLA GÜÇLENDİRİLMEYE ÇALIŞILMIŞ

 

Bu arada çatlayan veya düşme tehlikesi olan bazı beton korkulukların ahşap kamalarla güçlendirilmeye çalışıldığı görüldü. Beton korkulukların arasına konulan bazı kama parçalarının ise korkulukların içerisine düştüğü ve korkulukların salıncak gibi sallandığı gözlendi.