POLİTİKA Haber Girişi : 04 Kasım 2019 15:51

Teşkilatlardan sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kandemir, Nusaybin'de

Teşkilatlardan sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kandemir, Nusaybin'de
Ak Parti Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, "Biz kürsülerden Kürtçe hitap etmeyi Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti siyasi hareketi sayesinde başarabildik" dedi.
Teşkilatlardan sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kandemir, Nusaybin'de

Ak Parti Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, "Biz kürsülerden Kürtçe hitap etmeyi Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti siyasi hareketi sayesinde başarabildik" dedi.

 

AK Parti Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir'in, Teşkilat Başkan Yardımcıları, AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu ile gerçekleştirdiği ziyarette, AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, Rizgin Birlik, İl Başkanı Faruk Kılıç, AK Parti Mardin İl Yönetim Kurulu üyeleri ve Mardin İlçe Başkanları yer aldı.

İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel'in açılış konuşmasından programa bazı milletvekilleri vatandaşlara Kürtçe hitap etti.

 

-MİROĞLU, "BU YÜZ YILDA YA BU TERÖR ÖRGÜTÜ İLE BİRLİKTE YAŞAYACAĞIZ YA DA YÜZÜMÜZÜ TÜRKİYE'YE DÖNÜP ERDOĞAN LİDERLİĞİNDE MÜCADELE EDECEĞİZ"

 

Milletvekillerinden sonra konuşan AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu, partilileri selamladı.

Nusaybin'e her gelişinde farklı duygular yaşadığını dile getiren Miroğlu, "Nusaybin'e her gelişimde Nusaybin'in acısını içimizde hissediyoruz. Daha dün 11 - 12 şehit verdik. Yanı başımızda bir tarih yaşanıyor ama bizim bu tarihin kölesi olmamız isteniyor. Oysa biz bu tarihin efendileri olmak istiyoruz. Kendi hakkımızı, hukukumuzu hiçbir terör örgütünün inisiyatifine bırakmak istemiyoruz. Bir tek şey söylemek istiyorum, Avrupa ve ABD bizi ve Türkiye'yi sadece Türkiye Kürtlerini değil Türkiye'deki Suriye'deki İran'daki ve Irak'taki Kürt nüfusu bir terör örgütünün rızasına terk etmek istiyorlar. Kürtler için karar budur ya bunu kabul edeceğiz, bu yüzyıl o terör örgütü ile birlikte yaşayacağız ya da yüzümüzü Türkiye'ye dönüp Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde gerçek bir demokrasi, gerçek bir adalet için mücadele edeceğiz.  Bütün meselemiz budur."

-KANDEMİR, NUSAYBİN ŞEHİTLERİ İÇİN FATİHA OKUDU
 

 

Miroğlu'ndan sonra konuşan Ak Parti Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Nusaybin'de şehit olan 12 vatandaş için Fatiha okudu.

 

Ardından AK Parti ilçe binası önünde toplanan vatandaşlara hitap eden Kandemir, kendisinden önce Kürtçe olarak vatandaşlara hitap eden Milletvekillerinin konuşmasına değinerek, "Fakat dikkat ederseniz beraber geldiniz milletvekilleri arkadaşlarımızın yarısı sizlere Kürtçe hitap ettiler. Biz kürsülerden Kürtçe hitap etmeyi Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti siyasi hareketi sayesinde başarabildik. Birileri planlar yaptılar, haritalar çizdiler, planlar kurdular fakat, bilmiyorlar ki bu coğrafyanın çocukları sınırlarla bölünmez. Bilmiyorlar ki bu medeniyetin evlatları sınır koyarak birbirlerine dua etmezler. Bizim için birliğimizi, beraberliğimizi, huzurunuzu sağlayan önce Rabbimize olan inancımız, Peygamberimizin ardından gitmemiz, oradan aldığımız ilhamla siyaset üretmemizdir. Öyle bakıyoruz meseleye, böyle hissediyoruz, böyle paylaşıyoruz. Bunun için renklerin, dillerin, dinlerin, ırkların bizim nezdimizde bir farkı olmaz. Oluşturduğumuz kardeşlik iklimi birliğimizi, beraberliğimiz, kardeşliğimiz, bizim medeniyetimiz bize yüklediği anlamı oluşturur.

Nusaybin'de gerçekten teşkilatımızla muazzam bir heyecan yakaladık. İnşallah yüzümüzü Türkiye'ye dönerek Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bu siyasi hareketi çoğaltarak bölgemizi, ülkemizi çok daha yaşanır, demokratik, ekmeğini büyütmüş bir ülke haline geleceğiz. Hep beraber başaracağız buna inanıyoruz."

Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde çok badireler atlattığını kaydeden Kandemir, çok daha güzel yarınların bizleri beklediğini sözlerine ekledi.

 

Konuşmalardan sonran İlçe teşkilatını ziyaret eden Kandemir ve beraberindekiler daha sonra ilçeden ayrıldı.