TBMM eski Başkanı Arınç: Kürtler hep İslam kahramanları çıkardılar

Açıklama

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 22. Dönem Başkanı ve Başbakan eski yardımcısı Bülent Arınç, Nusaybin'de seçim çalışmalarına katıldı.
Beraberindeki il başkanı Faruk Kılıç ile birlikte Nusaybin'e gelen Arınç, Seçim Koordinasyon Merkezi önünde AK Parti Nusaybin Belediye Başkan Adayı Mehmet Hadi Hamidi, İlçe başkanı Mehmet Latif Özel, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve partililer tarafından karşılandı.
Daha sonra Seçim Bürosuna geçen Arınç ve beraberindekiler partililerle bir araya geldi.
Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Latif Öze, İl Başkanı Faruk Kılıç ve Belediye Başkan Adayı Mehmet Hadi Hamidi'den sonra konuşan TBMM eski Başkanı Arınç, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimi önemine değindi.

-"MESELE GELİYOR TÜRKİYE'DE GÜÇLÜ BİR CUMHURBAŞKANLIĞI OLMASINA DAYANIYOR"
31 Mart Pazar Günü yapılacak Mahalli İdareler seçiminin bundan önceki belediye seçimlere göre daha önemli hale geldiğini kaydeden Arınç şöyle konuştu:
"Bu seçimler bundan önceki seçimlere göre daha önemli hale gelmiş. Bir tarafta Belediye Başkanı ama bir tarafta da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin geleceği, bir tarafta Türkiye'nin Suriye'nin biraz yukarıda Ermenistan'ın aşağıda Kıbrıs'ı ile pek çok meselesi var. Avrupa Birliğiyle meselelerimiz var. Mesele geliyor Türkiye'de güçlü bir Cumhurbaşkanlığının olmasına dayanıyor. Bu seçimlerdeki bir başarısızlık bunların sorgulanmasına yol açar, bizi zaafa uğratır diye endişe ediyorum.
Bu yüzden kendime görev bildim, durumdan vazife çıkardım ve çalışmalara katıldım.

Dimdik ayaktayız ama yedi düvel Türkiye'ye karşı birleşmiş. Hemen yanı başımızda İsrail, belki biraz ötemizde ama Mezopotamyaa denildiğinde İsrail'in bulunduğu eski Filistin toprağıdır.  Şimdi burada ABD'nin başındaki adam ateşe benzin döküyor. Kudüs Müslümanların ilk kıblesi ve kendi Büyükelçiliği oraya taşıyor.  Hiçbir Arap lideri, dünyada hukuktan haktan bahseden hiçbir Avrupa ülkesinin sesi çıkmadı. Hamdolsun Cumhurbaşkanımız en yüksek perdeden gerekini söyledi. Biz dedik şimdi bu cevabı veren insana destek olmaktan başka bize bir şey yakışmaz.
1967'den beri işgal altında bulunan Golan tepelerinin İsrail'e ait olduğu imzası atıldı. Birleşmiş Milletler nezdinde hiçbir kıymeti yok ama ben yaptım oldu diyor. Çünkü materyalist düşünce maddeci düşünce ben güçlüysem haklıyım iddiasında ama bizim imanımız sen haklıysan güçlüsün gidiyor.
Müslümanlar hep mazlum oldular. Türkümüzle, Kürdümüzle, Arabımızla en son Yeni Zelanda'da bunu yaşadık. Bunlar tahammül edeceğimiz şeyler değil ama siz güçlü iseniz sözümüzün değeri vardı. Güçlü iseniz bunu değiştirme kuvvetini de kendinizde bulabilirsiniz."

-"ELHAMDÜLİLLAH İSLAMDA KARDEŞİZ"
Arınç konuşmasında TBMM çatısı altında görev yaparken hep Kürtlerin haklarını savunduğunu dile getirdi. Bunun tüm kayıtlarda yer aldığını aktaran Arınç: "Türk ile Arabı Kürt ile Çerkezi kardeş yapan bir unsur var o da Müslümanlıktır. Biz elhamdülillah İslam'da kardeşiz. Kürtler hep İslam'ın kahramanları çıkardılar. Bazı Kürt olduklarını söyleyip de ateist yaşayanlar kendi kardeşlerini katledenler, dinden uzak olanları saymıyorum tabii Müslümanlığı konuşuyorum" dedi.

-"ÇÖZÜM SÜRECİNDE İHANETE UĞRADIK"
Arınç konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Türkiye'nin terörle mücadele içerisinde yanlışlar olur doğrular olur ama karşımızda kanlı bir örgüt var. Bu örgütle mücadele ederken hepimiz zarar gördük. Nusaybin'in bundan 3-4 sene önce yaşadıkları, yıkılan şehir, ölen insanlar, şehitler, bunlar çok acı hatıralar. Bu hatıralar daha aklımızın ucundan dururken tekrar Allah muhafaza bize bu günleri yaşatmak isteyenlere nasıl prim verebiliriz.
Çözüm sürecinde çok iyi niyetle çok iyi şeyler yaptık ama ihanete uğradık ve bu ihanetin bedeli millette çok büyük kayıplarına sebep oldu. O yüzden hükümetimizin 2009'da başlayıp 2013-14 yıllara kadar getirdiği çözüm sürecinde halkımız memnundu ama örgüt büyük hazırlık yapmış. Bütün bunları yaşadığımızı için sorumlu olarak söylüyorum çözüm sürecinde yeter ki analar ağlamasın, tabutlar kalkmasın, çocuklar dağa götürülmesin analar, babalar perişan olmasın diye adeta bir tastan zehir içip başlattığınız şeye gönülden inandık ama ihanete uğradık.
2 tane polis evinde şehit edildi ya Diyarbakır sokaklarında yukarıdan atılıp üstünden otobüsle geçiren insanlar, kurban eti dağıtırken perişan edilen kişiler, bu cinayetlerin bir sebebi yok mu? Örgütten korkanların Türkiye'de siyaset yapma hakları ne kadardır siz karar verin."

-STK, MUHTAR VE KANAAT ÖNDERLERİYLE TOPLANTI YAPILDI
Arınç ve beraberindekiler, Seçim Koordinasyon Bürosunda partililerle buluşmadan sonra yürüyerek Halk Eğitimi Merkezine geçti. Yol güzergâhı boyunca esnafı selamlayan Arınç, Halk Eğitimi Merkezi Toplantı salonunda STK ve STÖ Temsilcileri, Muhtarlar, Kanaat Önderleri ve vatandaşlarla bir araya geldi.
Arınç, toplantıda 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler seçiminin Türkiye ve Bölge için önemine değildi.
Toplantıdan sonra Arınç ilçeden ayrıldı.