GÜNDEM Haber Girişi : 12 Mart 2011 13:45

Suriye sınır kapısını kapattı, Kamışlı olayları Nusaybin'de kınandı

Suriye sınır kapısını kapattı, Kamışlı olayları Nusaybin'de kınandı
2004 yılında bir maç sonrası Suriye'nin Kamışlı kentinde Arap ve Kürtler arasında çıkan kavganın çatışmaya dönüşmesi sonrası öldürülen Kürtler için Nusaybin'de basın açıklaması düzenlendi.
Suriye sınır kapısını kapattı, Kamışlı olayları Nusaybin'de kınandı

- KAMIŞLI'DA 2004 YILINDA OYNAN BİR MAÇ SONRASI ÇIKAN OLARLARDA KATLEDİLEN KÜRTLER NUSAYBİN'DE ANILDI
- SURİYE CUMHURİYETİ, KAMIŞLI'DA OLAYLARIN ÇIKMASI İHTİMALİ NEDENİYLE SINIR KAPISINI KAPATTI

Arif Altunkaynak - Murat Yaman

2004 yılında bir maç sonrası Suriye'nin Kamışlı kentinde Arap ve Kürtler arasında çıkan kavganın çatışmaya dönüşmesi sonrası öldürülen Kürtler için Mardin'in Nusaybin ilçeside basın açıklaması düzenlendi. Kamışlı'da da yürüyüş olacağı söylentileri nedeniyle Suriye Devleti, Hudut Sınır giriş - çıkışlarını kapttı.
    

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ilçe binası önünde toplanan grup, Kamışlı'da yaşanan olayları protesto etti. Grup adına basın açıklaması yapan Parti yöneticisi Şehmus Çetin, Kamışlı halkının yalnız olmadığını ve her zaman yanlarında olacaklarını bildirdi.
     Çetin açıklamasında; "Bu insanlık suçuna karşı tüm dünya kamuoyunu duyarlı olmaya davet ediyoruz. Suriye'deki Kürtlerin kimlik sorunun çözülmesi, demokratik taleplerin karşılanması, insanı ve onurlu yaşam koşullarının yaratılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
 Basın açıklamasından sonra Parti önünde 10 dakikalık oturma eylemi yapan grup daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.
- SURİYE DEVLETİ, SINIR KAPISI GİRİŞ - ÇIKIŞINA İZİN VERMİYOR
     Olayların yıl dönümünde nedeniyle Kamışlı kendinde de yürüyüş düzenleneceği öğrenildi. Yürüyüş söylentileri üzerine Suriye Cumhuriyeti, Nusaybin - Kamışlı Hudut Sınır kapısında giriş çıkışları kapattı. Suriye'ye geçiş yapmak isteyen vatandaşlar, sabah saatlerinden beri Nusaybin Sınır kapısı önünde bekliyor. / Nusaybinim.com