MARDİN Haber Girişi : 22 Aralık 2019 00:28

Sırra kadem basan çiftin arama çalışmaları drone destekli sürüyor

Sırra kadem basan çiftin arama çalışmaları drone destekli sürüyor

KIZILTEPE - Kızıltepe ilçesinde, Perşembe gününden beri adeta ortadan kaybolan Veysi ve Fatıma Akbulut çiftinin bulunması için drone destekli arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Mersin'de sebze halinde tezgâhtarlık yapan Veysi Akbulut ile eşi Fatıma Akbulut, bir süre önce 2 çocuklarını da yanlarına alarak Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki yakınlarına misafirliğe geldi.

Perşembe günü Akbulut çifti, araçlarıyla alışveriş için çarşıya giderken, iddiaya göre bir araç tarafından takip edilmeye başlandı.

Durumu fark eden Veysi Akbulut, kayınpederi Mehmet Sait Akbulut'a telefonla bilgi verdi. Mehmet Sait Akbulut, bir süre sonra kızı ve damadına ulaşamayınca polise haber verdi.

İhbar üzerine Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Akbulut çiftinin bulunması için çalışma başlatıldı.

Akbulut çifti kaçırıldı mı?

Ekiplerin arama çalışmaları sürerken, çiftin kullandığı araç Çınarcık Mahallesi (köyü) yakınlarında terk edilmiş bulundu.

Kızıltepe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, AFAD ve drone desteğiyle aracın bulunduğu Çınarcık Mahallesinde arama çalışması başlattı.

Köydeki evleri tek tek inceleyen, giriş-çıkışları kontrol eden ve drone desteğiyle araziyi tarayan ekipler, arama çalışmalarından bir sonuç alamadı. Ekipler, köyün yanından geçen derede de arama yaptı.

Arama çalışmalarına katılan Veysi Akbulut'un babası Mahmut Akbulut, oğlu ve gelinin bulunması için gözyaşlarıyla çağrıda bulanarak, "Sayın Cumhurbaşkanımızdan, valimizden, emniyetten rica ediyorum bütün devlet imkânlarını seferber edilmesini rica ediyorum." dedi. /ilkha

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.