Sabah Namazını giden çocuklara bisiklet ödülü

 Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Nusaybin Şubesi tarafından yapılan 'Haydi Çocuklar Camiye' programın katılan çocuklara bisiklet hediye etti.     Akbal Düğün Salonunda yapılan program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Tügva Nusaybin Temsilciliği adına açılış konuşması yapan Ortaokul Koordinatörü Mehmet Ali Gergin, 15 hafta boyunca sabah namazına gelen 50 ortaokul öğrencisine bisiklet hediye edeceklerini kaydetti.     Gergin: "İnancına, değerlerine, vatanına, milletine sahip çıkan yeni nesil bir gençlik inşa etmek için yola çıktık. Nusaybin çok zorlu bir süreçten geçti. 15 hafta boyunca sabah namazına Zeynel Abidin camisinde devam ettik. İnsanlar mışıl mışıl uyurken ortaokul öğrencilerimiz sabah namazına gelmek için erkenden kalkıp abdest aldı, namaza hazırlandı. Biz de Tügva olarak servislerle öğrencilerimizi evlerinden alarak camiye taşıdık. Çocuklarımızın o saatte namaz kılması, dua etmesi rahmeti ilahinin celbetmesine vesile olmuştur inşallah" dedi.   

 - “İNSANLARI KUR’AN-I KERİM’İN ÇİZDİĞİ ÇİZGİDE, SÜNNETULLAHIN ÇİZDİĞİ ROTADA İNSANLARI YÖNLENDİRMELİYİZ”

Tügva olarak Mardin'e bağlı 6 ilçede teşkilandıklarını kaydeden Tügva Mardin İl Temsilcisi Mesut Çetin, birçok faaliyette bulunduklarını kaydetti. Bu faaliyetlerin en önemlisinden birisinin 'Haydi Çocuklar Camiye' projesi olduğunu kaydeden Çetin, bu programlarla gençleri sahada iyiye ve doğruya yönlendirmek için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.     Gençlik konusundan Nusaybin'in tecrübe ederek kendilerine gösterdiğini kaydeden Çetin: "Bu gençlere sahip çıkmadığımız zaman bu gençliğe kimlerin sahip olduğunu hepimiz geçmişte çok acı tecrübelerle bunu gördük. Bu gençliğin dilinden anlamamız gerekir, onların dilinden konuşmamız lazım. Biz herkesi kendi zihin dünyamıza ya da kendi kişiliğimize oturmak için uğraşmamalıyız. Biz insanları Kur'an-ı Kerim'in çizdiği çizgide, sünnetullahın çizdiği rotada insanları yönlendirmeliyiz. STK olarak, vakıf olarak cemaatsel hesapları tümden bırakmamız lazım. Bu gençliği İslam’a yönlendirmek için İslami bir gençlik yetiştirmek için kişisel hesapları bırakmak zorundayız" şeklinde konuştu.     Ödül programında konuşan Tügva Bölge Teşkilat sorumlusu Ömer Faruk Tokdemir, Tügva'nın Bölgede ve Mardin'de yaptığı çalışmalarına öneminde değindi.     Tügva olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesini İstanbul ve Ankara'dan sonra ikinci bölge olarak nitelendirdiklerini söyledi.     Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor kulübü Genel Başkanı Özcan Gül ise yaptığı konuşmasında, Kulüp ve Tügva olarak çok iyi bir işbirliği içerisinde olduklarını belirtti.     Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un destekleriyle çeşitli projelere imza attıklarını bildiren Gül şöyle konuştu: "Özellikle çocuk ve gençlerin spora ve sanata yönlendirilmeleri konusunda Sayına Bakanımızın talimatları ve destekleri var. Biz spor kulübü olarak Mardin için her şeye hazırız. 81 ilde şubelerimizle özellikle dezavantajlı kesimlere yönelik faaliyetler yürütmekteyiz. Bakanlık olarak çocuk ve gençlerin sosyal hayata kazandırılması için her türlü projeye desteklerimiz oluyor. Mardin ve Nusaybin için de çocuklarımıza, gençlerimize ve dezavantajlı vatandaşlarımıza yönelik her konuda yardım ve desteğe hazırız."     Konuşmaların ardında Ak Parti Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik, TİGEM Ticaret Daire Başkanı Mehmet Çeter, Midyat Belediye Başkan yardımcısı Mekan Taş, Nusaybin Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, Nusaybin Devlet Hastanesi Baştabibi Dr. Mehmet Emin Ay,  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Ömran Gündüz, Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulüpleri Genel Başkanı Özcan Gül, Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Levent Yücel, Tügva Bölge Teşkilat sorumlusu Ömer Faruk Tokdemir, Eğitim Bir Sen Mardin Şube Başkanı Eyüp Değer, Tügva Mardin İl Temsilcisi Mesut Çetin ve Nusaybin temsilcisi Mehmet Aydın tarafından 15 hafta boyunca sabah namazına gelen 50 ortaokul öğrencisine bisiklet verdi.

    Programda bisiklet almaya hak kazanan öğrencilere Mardin ÖNDER İl Başkanı Abdulsamet Yılmaz tarafından Şiir kitabı hediye edildi.

     -BAŞKAN AYDIN, KATILIMCILARA TEŞEKKÜR ETTİ

Tügva Nusaybin Temcilsici Mehmet Emin Aydın, 'Haydi çocuklar Camiye' programı çerçevesinde yapılan program ve ödül törenine katılan tüm misafirlere teşekkür etti.

  Aydın yaptığı açıklamada: "Cumhurbaşkanımız ve Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve değerli ağabeyimiz Bilal Erdoğan'ın büyük destekleriyle Tügva olarak çocuklarımıza, gençlerimize yönelik çeşitli programlar ve etkinlikler düzenliyoruz. Nusaybin olarak geçmiş dönemlerde çeşitli sorunlar yaşadık. Ancak çok şükür Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Devletimiz ve Hükümetimizin destekleriyle ilçe olarak kötü günleri geride bıraktık. Nusaybin Tügva olarak bize düşen Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, Değerli büyüğümüz Bilal Erdoğan ve Genel Merkezimizin belirlediği çizgide yürümek, ailesine, vatanına ve milletine yakışır gençler yetiştirmektir" dedi.        

  • 23 / 1 Sabah Namazını giden çocuklara bisiklet ödülü 0

  • 23 / 2 Sabah Namazını giden çocuklara bisiklet ödülü 1

  • 23 / 3 Sabah Namazını giden çocuklara bisiklet ödülü 2

  • 23 / 4 Sabah Namazını giden çocuklara bisiklet ödülü 3

  • 23 / 5 Sabah Namazını giden çocuklara bisiklet ödülü 4

  • 23 / 6 Sabah Namazını giden çocuklara bisiklet ödülü 5

  • 23 / 7 Sabah Namazını giden çocuklara bisiklet ödülü 6

  • 23 / 8 Sabah Namazını giden çocuklara bisiklet ödülü 7

  • 23 / 9 Sabah Namazını giden çocuklara bisiklet ödülü 8

  • 23 / 10 Sabah Namazını giden çocuklara bisiklet ödülü 9

  • 23 / 11 Sabah Namazını giden çocuklara bisiklet ödülü 10

  • 23 / 12 Sabah Namazını giden çocuklara bisiklet ödülü 11

  • 23 / 13 Sabah Namazını giden çocuklara bisiklet ödülü 12

  • 23 / 14 Sabah Namazını giden çocuklara bisiklet ödülü 13

  • 23 / 15 Sabah Namazını giden çocuklara bisiklet ödülü 14

  • 23 / 16 Sabah Namazını giden çocuklara bisiklet ödülü 15

  • 23 / 17 Sabah Namazını giden çocuklara bisiklet ödülü 16

  • 23 / 18 Sabah Namazını giden çocuklara bisiklet ödülü 17

  • 23 / 19 Sabah Namazını giden çocuklara bisiklet ödülü 18

  • 23 / 20 Sabah Namazını giden çocuklara bisiklet ödülü 19

  • 23 / 21 Sabah Namazını giden çocuklara bisiklet ödülü 20

  • 23 / 22 Sabah Namazını giden çocuklara bisiklet ödülü 21

  • 23 / 23 Sabah Namazını giden çocuklara bisiklet ödülü 22

Popüler Albümler