SPOR Haber Girişi : 06 Eylül 2018 15:18

Polat, Nusaybinli çocukları ağırladı

Polat, Nusaybinli çocukları ağırladı
Nusaybin Galatasaray Futbol Okulu koordinatörü Şehmus Ak ve Nusaybinli sporcular, eski başkan Adnan Polat'ı ziyaret etti.
Nusaybin Galatasaray Futbol Okulu koordinatörü Şehmus Ak ve Nusaybinli sporcular, eski başkan Adnan Polat'ı ziyaret etti.
Adnan Polat, başkanlığı döneminde 2009'da Nusaybin'de açtığı Galatasaray Futbol Okulunun idareci ve öğrencilerini ofisinde kabul etti.
Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Polat, Nusaybin'de kız çocukları için planlanan basketbol okulunun kuruluşunu üstlendi.

-Galatasaray Nusaybin'e basketbol okulu açıyor
Projeye destek vereceklerini aktaran Polat, "Yakında bir çalışmamız olacak. Nusaybin'deki kız çocukları için voleybol veya basketbol okulu tasarlanıyor. Ona da destek vereceğiz. Kızlarımız da spor yapabilecek. Amacımız çocukları sokakta başıboş şekilde gezmekten kurtarmak, spor ve kültürel eğitimler vermekti. Şu ana kadar 3 bin öğrenci mezun oldu. Kız çocukları için basketbol okulunun kuruluşunu üstleniyoruz." ifadelerini kullandı.
Nusaybin'deki Galatasaray Futbol Okulunun koordinatörü Şehmus Ak ise: "Bölgemizin şartlarından dolayı çocuklarımıza sadece spor eğitimi değil sosyal, mental ve kültürel gelişime yönelik programlar da veriyoruz. Sadece Galatasaray altyapısına futbolcu yetiştirmiyoruz. Vatanımıza, milletimize bağlı, iyi insanlar yetiştiriyoruz. 10 yılda 3 binden fazla çocuk okulumuzda eğitim gördü. Başkanımız bölgeye ve çocuklara çok büyük bir ışık oldu. Şimdi kız çocukları için basketbol okulu düşünüyoruz. Kız çocuklarımızı evden çıkarıp, spora ve sosyal hayata kazandırmaya çalışıyoruz. Hem Galatasaray'a sporcu hem de ülkemize sosyal çocuklar yetiştirmeye devam edeceğiz."
Öte yandan okulda futbol eğitimi gören 120 öğrencinin 35'i İstanbul'a getirildi. Adnan Polat'ı ziyaret eden öğrenciler, Türk Telekom Stadı, Galatasaray Müzesi, Florya Metin Oktay Tesisleri, İstanbul'daki tarihi ve turistik yerleri gezdi. Öğrenciler, İstanbul'da Galatasaray Futbol A Takımı'nın antrenmanını da izleyecek.
Futbol okulu öğrencileri, gerçekleştirilen ziyarette Adnan Polat'a arkasında "Efsane başkan Adnan Polat" yazılı Galatasaray forması hediye etti. Polat da öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.