GÜNDEM Haber Girişi : 27 Şubat 2019 00:33

Oda ve Borsalarda Akreditasyon heyecanı yaşandı

Oda ve Borsalarda Akreditasyon heyecanı yaşandı
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) bağlı Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsalarında Akreditasyon heyecanı yaşandı.

 

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) bağlı Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsalarında Akreditasyon heyecanı yaşandı.
TOBB İkiz Kuleler ‘de düzenlenen Akreditasyon Sertifika Töreni'ne Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve akreditasyon sürecini başarıyla tamamlayan Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsaları Yönetim Kurulu Başkanları ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.
Törende konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB'un oda ve borsa sistemini tüm dünyaya ihraç edecek konuma geldiklerini belirterek, "Mesela Türk Cumhuriyetlerinden, 57 İslam ülkesinden talepler var. Oda borsa sistemimizi öğrenmek istiyorlar." dedi. Hisarcıklıoğlu konuşmasında, hızla gelişen ve dönüşen dünyada iş dünyasının kendisini geliştirmeye devam etmesinin çok önemli olduğunu, akreditasyon sistemi sayesinde oda ve borsaların da kendilerini dönüştürüp geliştirdiklerini söyledi.
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da yaptığı konuşmada, bakanlık olarak politika oluşturma süreçlerinde sivil toplumun görüş ve önerilerini çok önemsediklerini belirterek, oda ve borsalarla Türkiye'nin güçlü yarınları için birlikte çalıştıklarını ifade etti.
Konuşmalardan sonra Akreditasyon sürecini başarıyla tamamlayan oda ve borsalara sertifikaları verildi.
Puan sırasına göre verilen sertifikalarda Nusaybin Ticaret Borsası ve Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odası Akreditasyon Sertifikalarını TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan aldı.
Nusaybin Ticaret Borsası Başkanı Necdet Aktaş, Borsa olarak üyelerine yönelik beş yıldızlı hizmet vermek için başlattıkları sürecin sonundan bölgede ilklere imza attıklarını ve ilk defa Şubat 2016'da Akreditasyonu en üst seviyeyle geçtiklerini belirterek bu hizmetin devam ettiğini söyledi.
Ticaret Borsası olarak gerek üyelerine gerekse ilçe için en iyi hizmeti sunmak için Yönetim Kurulu olarak var güçleriyle çalıştıklarını bildiren Aktaş: "Bugün beş yıldızlı hizmetimizde başarılı olduğumuzu ve bu başarının katlanarak devam ettiğinin belgesini aldık. Yönetim Kurulu arkadaşlarımla yola çıkarken her zaman en iyisini ve daha ileriye gidecek şekilde kararlar alacağımıza ve çalışmalar yapacağımıza söz verdi. Geçtiğimiz hafta Tapusu Ticaret Borsamızın adına tescillenen Hububat Merkezi yapılacak 35 dönüm arazi satın aldık. Bugün de geçtiğimiz üç yılın başarısını taçlandıran ve önümüzdeki üç yılda da başarılı hizmet edeceğimizin belgesini aldık. Tüm Meclis Üyeleri arkadaşlarımla bu gururu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.
Ticaret Borsasından sonran Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odası Akreditasyon Belgesini TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan aldı. Belge töreninden sonra TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu tarafından Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahsum Özmen için sürpriz doğum günü kutlandı. Hisarcıklıoğlu, Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahsum Özmen ve Meclis Üyeleri tarafından birlikte pasta kesildi.

-MİLLETVEKİLLERİ ZİYARET EDİLDİ
TOBB'da yapılan Akreditasyon Sertifika töreninden sonra Ticaret Borsası Başkanı Necdet Aktaş ve Meclis Üyeleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gitti.
Ticaret Borsası yönetimi TBMM'de Meclis Kâtibi ve Ak Parti Mardin Milletvekili Şehmus Dinçel ile Cengiz Demirkaya ve İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı'yı ziyaret etti.
Dinçel ve Demirkaya ile görüşen Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyeleri daha sonra TBMM'den ayrıldı.