YAŞAM Haber Girişi : 08 Mayıs 2019 17:24

Nusaybinliler hatimle teravih geleneğini sürdürüyor

Nusaybinliler hatimle teravih geleneğini sürdürüyor
Nusaybin'de Hz. Hamza Camii'nde kılınan hatimle teravih namazına cemaat ilgi gösteriyor.

Nusaybin'de Hz. Hamza Camii'nde kılınan hatimle teravih namazına cemaat ilgi gösteriyor.

7 yıldır devam ettirilen hatimle teravih namazı, bu yıl Hz. Hamza  Camii'nde kılınıyor.

İlçe merkezindeki Sakarya Caddesinde bulunan Hz. Hamza Camii'nde yatsı namazının ardından başlayan hatimle teravih namazını kıldıran Cami İmam Hatibi Hafız Abdullah Erdoğmak, her rekâtta bir sayfa Kur'an-ı Kerim okuyor.

20 rekâtta bir cüzün tamamen okunduğu teravihi kılan vatandaşlar böylece bir ayda hatim yapmış gibi oluyor.

Hatimle kılınan teravihin ayrı bir huşu verdiğini ve kendileri için ekstra bir mukabele gibi olduğunu belirten Musa Gül, imkânı olan Müslümanların namazlarını hatimle kılması gerektiğini söyledi.

Gül, "Diğer camilerde hızlı kılacağımıza burada hatimle kılarak daha çok sevap alıyoruz ve namazlarımızı eda ediyoruz." ifadesini kullandı.

- "Yaklaşık 7 yıldır hatimle teravih namazımızı kılıyoruz"

Yedi yıldır hatimle teravih namazımızı kıldığını söyleyen Sabahattin Altunkaynak evde okuduğu cüzü burada tekrar ettiğini söyledi

Altunkaynak, "Hatimle teravihten çok memnunuz. Böyle devam etmesini istiyoruz. Biz evde bir hatim okuyoruz, burada da okuduğumuz sureleri tekrar ediyoruz. Bu bizim için çok iyi oluyor." şeklinde konuştu.

Cami cemaatinden Ekrem Kılıç da hatimle namaz kılmak için yaklaşık bir kilometre yol geldiğini belirterek memnuniyetini dile getirdi.