SPOR Haber Girişi : 14 Eylül 2018 12:12

Nusaybinli sporcular wushu - kungfu şampiyonasına katıldı

Nusaybinli sporcular wushu - kungfu şampiyonasına katıldı
Nusaybin ve Kızıltepe wushu sporcuları, Kahramanmaraş'ta düzenlenen şampiyonaya katıldı.
Nusaybin ve Kızıltepe wushu sporcuları, Kahramanmaraş’ta düzenlenen şampiyonaya katıldı.
Kahramanmaraş’ta düzenlenen doğu ve Güneydoğu Şehit Uzm. Çvş. Orhan Sürmen wushu ve kungfu şampiyonasına Mardin’i temsilen Nusaybin ve Mardin Halk Eğitim Merkezleri katıldı.
8 kız, 4 erkek olmak üzere 12 sporcu ile yarışmaya katılan Mardin ekibi,  6 birincilik, 2 ikincilik ve 4 üçüncülük alarak takım halinde 2’inci oldu.
Türkiye Wushu ve Kungfu Yükse İstişare Kurulu Üyesi ve Doğu ve Güneydoğu Bölge Koordinatörü Abdulaziz Velioğlu tarafından yapılan açıklamada ise, amaçlarının gençlere milli ve manevi değerleri kazandırmak, gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırarak iyi yerlere getirmek, Mardin’den daha fazla milli takıma sporcu göndermek olup bölgeyi ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek olduğunu söyledi.
Yarışma sonrası açılamalarda bulunan Türkiye Wushu – Kongfu Mardin İl temsilcisi Mahmut Turgut, amaçlarının Mardin’deki genç sporcuları wushu ve kungfuda daha iyi yerlere getirerek Türkiye wushu ve kungfu Federasyonun bölgedeki faaliyetlerini çoğaltmak olduğunu belirtti.
Turgut yarışmaya katılımlarında emeği geçen, Türkiye Wushu Kungfu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Koordinatörü Abdulaziz Velioğlu, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal, Mardin Gençlik Hizmetleri İl Spor Müdürü Hadi Çomaktekin,  Nusaybin Gençlik Spor İlçe Müdür Serkan Tekin, Nusaybin Halk Eğitim Merkezi Mehmet Şafak Tekin, Gençlik Spor personeline, Bayan antrenörümüz kulüp başkanımız Emine Deniz’e, Antrenör Şakir Ari, Antrenör Nuri Turğut, öğrenci aileleri ve öğrencilere teşekkür ettiklerini ifade etti.