GÜNDEM Haber Girişi : 08 Aralık 2018 10:09

Nusaybinli mağdur aile yardım bekliyor

Nusaybinli mağdur aile yardım bekliyor
Nusaybin'de iki yıl önce kazılan çukur ve konulan barikatlar sonucunda uygulanan sokağa çıkma yasağında şiddetli çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalarak merkez Artuklu ilçesi İstasyon Mahallesine yerleşen 8 kişilik Tekin ailesi, zor günle
Nusaybin'de iki yıl önce kazılan çukur ve konulan barikatlar sonucunda uygulanan sokağa çıkma yasağında şiddetli çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalarak merkez Artuklu ilçesi İstasyon Mahallesine yerleşen 8 kişilik Tekin ailesi, zor günler geçiriyor.
Tekin ailesinin 15 yaşındaki lise öğrencisi oğulları Tahir, geçen yıl okula giderken aracın çarpması sonucu ağır yaralandı. Mardin’den Şanlıurfa’ya sevk edilen Tahir’in her iki kalçasından ve idrar damarından ameliyat oldu.
Kalça ameliyatları nedeniyle 6 ay yatağa mahkûm yaşayan Tahir’in idrar damarlarının kopuk olduğu için midesine bağlanan hortum ile yaşamını idame etmeye çalışıyor. Üretra Darlığı teşhisi de konulan Tahir’in hortumdan kurtulması için ameliyat olması gerekiyor. Ancak bu ameliyat İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde yapılıyor.
Maddi durumları olmadığı için Tahir’i ameliyat edemeyen Tekin ailesi, yetkililerden ve hayırseverlerden kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor.
Midesine bağlı olduğu hortumla bir yıldır yaşamaya çalıştığını, ancak son günlerde hortumdan dolayı büyük sıkıntılar çektiğini dile getiren Tahir, yemek yediğinde midesinin bulandığını, su içtiğinde kustuğunu söylüyor. Okulu çok özlediğini kaydeden Tahir, hortumdan kurtulur kurtulmaz okula gideceğini söylüyor.
Nusaybin’deki olayların arından evlerini terk etmek zorunda kalarak Artuklu ilçesi İstasyon Mahallesindeki kiralık bir evde yaşam mücadelesi verdiklerini söyleyen Baba Ahmet Tekin ise çaresiz olduğunu ve kendilerine uzanacak yardım eli beklediklerini söyledi. 
Babaanne Sinem Tekim de perişan bir halde olduklarını ifade ederek torununun tedavisinden başka bir şey istemediklerini dile getirdi.

- "Çaresiziz… Perişanız…"
Baba Ahmet Tekin, "Benim oğlum 15 yaşında, biz Nusaybin’deki olayların ardından Mardin merkez Artuklu ilçesi İstasyon Mahallesi'nde yerleştik. Geçen yıl oğlum okula giderken araç çarptı ve Şanlıurfa’da 3 ameliyat geçirdi, ancak başarısız geçti. Şu anda bir ameliyat daha geçirmesi gerekiyor ancak bu ameliyatın İstanbul veya Ankara’da yapıldığı bize söylendi. Bizim maddi durumumuz oralara gitmeye elvermiyor. Urfa’daki hastane bize doktor bulun, sizin sevkinizi yapalım diyor. Ancak biz doktor bulamıyoruz. Nasıl bulacağız, nasıl yapacağız bilemiyoruz. Çaresiziz, yetkililerden veya hayırseverlerden yardım bekliyoruz." dedi.

- "Çocuğumun sağlığına kavuşmasından başka bir şey istemiyorum"
Kazada oğlumun her iki kalçasının kırıldığını ve idrar damarının yırtıldığını kaydeden Baba Tekin, "6 ayda ayağı biraz iyileşti ancak idrar damarında ise üretra darlığı meydana gelmiş. Bundan dolayı ameliyat olması gerekir, ancak bölgedeki hiçbir hastane bu ameliyatı yapmıyor. Bu yüzden İstanbul veya Ankara’ya gidip orada ameliyatı yapmamız gerekiyor, buna da gücümüz yetmiyor. Biz zaten Nusaybin buraya geldik, işimiz gücümüz yok. Son bir yıldır çocuğumla ilgileniyorum, çalışamıyorum, çok mağdur olduk, Allah rızası için yetkililer ve hayırseverler bize sahip çıksınlar. Çocuğumun eski sağlığına kavuşmasını istiyorum, başka bir şey istemiyorum." diye konuştu.

- "Hortumdan kurtulup okuluna gitmek istiyorum"
Hasta Tahir Tekin ise lise öğrencisi olduğunu ve okulu çok özlediğini söyledi. Geçen yıl okula giderken aracın kendisine çarpmasıyla hayatının değiştiğini kaydeden Tekin, 3 ameliyat geçirmesine rağmen sağlığına kavuşamadığını söyledi.
Üretra darlığı nedeniyle idrar hortumuyla yaşamaya çalıştığını ve artık çok rahatsız etmeye başladığını aktaran Tekin, artık bu hortumdan kurtulup okuluna gitmek istediğini söyledi.

- "Yemek yediğimde midem bulanıyor, su içtiğimde kusuyorum"
 Hasta Tekin, "Artık yemek yiyemez hale gelmişim, yemek yediğimde midem bulanıyor, su içtiğimde kusuyorum. Her geçen gün kötüleşiyorum, artık bu hortumdan kurtulmak istiyorum. Ailemin maddi gücü yok, yetkililerin bize sahip çıkmalarını istiyorum. Eğer bu hortumdan kurtulursam okuluma gideceğim, okuyacağım." dedi.

- "Bize sahip çıkacak kimse yok mu?"
Babaanne Sinem Tekim de torununa sahip çıkılması için hayırseverlere ve yetkililere seslenerek perişan bir halde olduklarını söyledi.  
Babaanne Tekim, şunları söyledi: "Torunuma araç çarptı ve böyle perişan oldu. Çarpan araç da sahip çıkmadı, 3 kez ameliyat oldu ancak sağlığına kavuşamadı. Şimdi tekrar ameliyat olması gerekiyor, o da İstanbul veya Ankara’ya gitmesi gerekiyor. Bizim durumumuz yok, paramız keşke olsaydı da torunumu ameliyat ettirebilseydim. Biz Nusaybin’den çıkınca bizim hiçbir şeyimiz yoktu. Bize sahip çıkacak kimse yok mu? Allah için bize sahip çıksınlar. Bu çocuğun tedavisinden başka bir şey istemiyoruz." /İlkha