GÜNDEM Haber Girişi : 20 Aralık 2018 14:14

Nusaybinli gencin ameliyatı için Dr. Çelik devreye girdi

Nusaybinli gencin ameliyatı için Dr. Çelik devreye girdi
Mardin'de çocuklarının ameliyatı için yardım çağrısında bulunan aileye yardım eli uzatıldı. Aile, ameliyat için İstanbul'a gitti.
Mardin’de çocuklarının ameliyatı için yardım çağrısında bulunan aileye yardım eli uzatıldı. Aile, ameliyat için İstanbul'a gitti.
Geçtiğimiz günlerde göç ve kaza mağduru aile yardım bekliyor başlığıyla yayımlanan haber, hayırseverleri harekete geçirdi.
Çukur, hendek, bomba ve barikatlar sonrası Nusaybin'de uygulanan sokağa çıkma yasağı sonrası evlerini terk etmek zorunda kalarak merkez Artuklu ilçesi İstasyon Mahallesine yerleşen 8 kişilik Tekin ailesinin 15 yaşındaki lise öğrencisi oğulları Tahir, geçen yıl okula giderken aracın çarpması sonucu ağır yaralandı.
Mardin’den Şanlıurfa’ya sevk edilen Tahir, her iki kalçasından ameliyat oldu ve kalça ameliyatları nedeniyle 6 ay yatağa mahkûm yaşadı.
Üretra darlığı teşhisi de konulan Tahir’in idrar torbasından kurtulması için ameliyat olması gerekiyordu. Ancak bu ameliyat İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde yapılıyor.
Maddi durumları olmadığı için Tahir’i ameliyat edemeyen Tekin ailesi, medya aracılığıyla yetkililerden ve hayırseverlerden yardım talebinde bulundu.
Haberin ardından medya kuruluşlarını arayan birçok hayırsever, 15 yaşındaki lise öğrencisi Tahir Tekin’in iyileşmesi için yapılacak ameliyatların ücretini karşılayacaklarını belirtti.
Bunun üzerine biletleri ayarlanan Tekin ailesi, ameliyat için Mardin Havalimanından İstanbul’a gitti. 

- "Herkesten dua bekliyoruz"
Havaalanında konuşan Baba Ahmet Tekin, meya kuruluşları başta olmak üzerine kendilerine yardım elini uzatan hayırseverlere teşekkür etti.
Baba Tekin, "İlke Haber Ajansı’nda çıkan haberimizin ardından Dr. Kenan Çelik ve işadamı kardeşi Necat Çelik, ameliyat için bize sahip çıktı. Şu an ameliyat için havayolu ile İstanbul’a gideceğiz. İnşallah ameliyat başarılı geçer ve oğlum eski sağlığına kavuşur. Herkesten dua bekliyoruz. Hem İLKHA’ya hem diğer medya kuruluşlarına hem de bize sahip çıkan Çelik kardeşlere ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Onların vesilesiyle oğlum ameliyat olacak.” dedi.
Okula giderken kaza geçirdiğini, bir yıldır idrar torbasıyla yaşamaya çalıştığını kaydeden Tahir ise ameliyat olacağı için çok sevinçli olduğunu söyledi.
Tahir, “Haberin ardından Allah’ın izniyle hayırseverler çıktı, bize yardım edecekler. Onlara çok teşekkür ediyorum. Allah’ın izniyle ameliyat olursam tekrar okuluma gidebileceğim. Çok heyecanlıyım ve bu hortumdan kurtulacağım için de çok sevinçliyim. Allah hepsinden razı olsun."  diye konuştu.