EĞİTİM Haber Girişi : 23 Mayıs 2019 12:34

Nusaybin Uğur Lisesine ait yeni binanın temeli atıldı

Nusaybin Uğur Lisesine ait yeni binanın temeli atıldı
Özel Nusaybin Uğur Okullarına ait 2019 - 2020 eğitim öğretim dönemi itibariyle hizmet vereceği yeni binasının temeli atıldı.

Özel Nusaybin Uğur Okullarına ait 2019 - 2020 eğitim öğretim dönemi itibariyle hizmet vereceği yeni binasının temeli atıldı.
Yenişehir Mahallesi kemer sokakta yer alan 2 bin 500 metrekare  arazi üzerine  kurulacak  olan Özel Nusaybin UĞUR Anadolu Lisesi binasının temeli  atıldı. 


Türkiye'nin 44 ilinde, 51'si kampüs 137 okulda kaliteli eğitimi öğrencileriyle buluşturan Uğur Okullarının Nusaybin Şubesini Nusaybin'de açacak olmanın gururunu yaşadığını belirten Kurucu Müdürü İbrahim Kaya, Nusaybin'de eğitim alanında öncü adımlar atmaya devam ettiklerini söyledi. 
Özel Anadolu Lisesinin 5 milyon Türk Lirası değerinde bir okul, 480 öğrenci kapasiteli ve tam donanımlı bir yatırım olduğuna değinen Kaya, "2008 yılından beri Nusaybin eğitimine yapmış olduğumuz katkıların daha fazlasını ve daha iyisini yapacağımızın sözünü veriyoruz' dedi.


Kaya, yeni okul projesi hakkında bilgiler vererek, 'öğrencilerimize eğitim ve öğretimin en niteliklisini vermeye çalışıyoruz. Gerek kadromuz gerekse eğitim sistemimiz bu yönde çalışmalar uygulamaktadır. Öğrencilerimizi daha iyi fiziki şartlarda okutmayı kendimize bir görev saydık. bu sebeple okulumuz 20 derslikten oluşacak olup okulumuzda fen laboratuvarları görsel sanatlar sınıfı, müzik sınıfı, STEM laboratuvarı, sınava hazırlık merkezi, açık ve kapalı spor salonu, cep sineması ve ders aralarında öğrencilerin keyifli vakit geçirebilecekleri sosyal yaşam alanı oluşturduk' şeklinde konuştu.


Ülkemize yapılacak en iyi yatırımın eğitime yapılacak yatırım olduğunun farkında olduklarını belirten Kaya, bu dönemde okul olarak ellerini taşın altına koyduklarını belirterek yeni okul binasının Nusaybin’imize hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

-TEMELİ ATILAN OKUL BİNASI 3 AYDA EĞİTİME HAZIR HALE GELECEK

Öte yanda 20 Mayıs’ta temeli atılan okul binası inşaatında çalışmalar sürüyor. 3 ay gibi kısa bir süre bitilmesi planlanan okul binasının Eylül ayında eğitime hazır hale geleceği bildirildi.
Okul için gerekli tüm araç ve gerekçelerin hazır olduğunu bildiren Kaya, yeni eğitim öğretim sezonunda hiçbir şekilde zaman kaybı yaşamayacaklarını ve öğrencilerin önümüzdeki sezonda çok daha modern ve iyi şekilde dizayn edilmiş bir mekanda eğitim öğretimlerini alacağını ifade etti.