EĞİTİM Haber Girişi : 26 Ekim 2018 13:44

Nusaybin Ortaokulu hizmete girdi

Nusaybin Ortaokulu hizmete girdi
Nusaybin'de uzun süre yarım kalan, Milli Eğitimin girişimleri sonucu yapımı tamamlanan Nusaybin Ortaokulu binasının yapımı tamamlandı.

Nusaybin'de uzun süre yarım kalan, Milli Eğitim Müdürlüğü girişimleri sonucu yapımı tamamlanan Nusaybin Ortaokulu binasının yapımı tamamlandı.
8 Mart Mahallesi İpek Yolu yakınında yapılan 24 derslikli Nusaybin Ortaokulu binası tamamlandı. İdareci ataması, Öğretmen görevlendirmesi ve donatımı yapılan okul eğitim - öğretime hazır hale getirildi.
Okulda denetimlerde bulunan Nusaybin Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin çalışmalar hakkında okul yöneticilerinden bilgi aldı.
Okulda tüm ihtiyaçların tamamlandığını ve Salı Günü eğitim - öğretime başlayacağını belirten Milli Eğitim Müdürü Çetin, okulun tekli eğitim şekline normal eğitim vereceğini ifade etti.
Okul binası inşaatının uzun bir süre yarım kaldığını hatırlatan Milli Eğitim Çetin: "Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Mustafa Yaman, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilimiz Ergün Baysal ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Yakup Sarı'nın girişimleriyle Okul inşaatına tekrar başlandı. Yaklaşık bir yıllık inşaat sürecinden sonra okul binamız tamamlandı ve bize teslim edildi. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yaptığımız donatımla okulumuz eğitim öğretime hazır hale getirildi. İdareci ve öğretmen görevlendirmelerimiz tamamlandı. 5, 6, 7 ve 8'inci sınıf öğrencilerimiz Nusaybin Ortaokulunda Salı gününden itibaren eğitim öğretimlerine başlayabilecekler. Yeni okul binamız ilçemize hayırlı ve uğurlu olsun. Okulumuzun faaliyete girmesinde bize her türlü katkıda bulunan Mardin Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Mustafa Yaman, Nusaybin Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilimiz Mehmet Balıkçılar ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Yakup Sarı'ya teşekkür ediyoruz" dedi.
8 Mart Mahallesinde yapılan Nusaybin Ortaokulu ile bölgede öğrenciler ve eğitim açısından bir rahatlama olacağını kaydeden Çetin, ikametgahları okul yakını ve çevresinde bulunan tüm ortaokul öğrencilerinin kayıtlarını okula taşıyarak eğitimlerini sürdürebileceklerini sözlerine ekledi.

OKULUN WEB ADRESİ http://nusaybinortaokulu.meb.k12.tr/