GÜNDEM Haber Girişi : 09 Ağustos 2012 11:15

Nusaybin Kültür ve Çevre Platformu kuruldu

Nusaybin Kültür ve Çevre Platformu kuruldu
Mardinin Nusaybin ilçesinde Gazeteci, Yazar ve Şairlerden oluşan Kültür ve Çevre Platformu kuruldu.
Arif Altunkaynak - Nusaybinim.com
Mardin’in Nusaybin ilçesinde Gazeteci, Yazar ve Şairlerden oluşan Kültür ve Çevre Platformu kuruldu.
Nusaybin’de bir araya gelen yerel ve ulusal basın temsilcileri ile yazar ve şairler, Kültür ve Çevre Platformunu kurdular.
Nusaybin Postası Gazetesinde bir araya gelen Platform kurucu üyeleri, yaptıkları ilk oylamadan sonra Platform sözcülüğüne yazar Şerefhan Ciziri’yi seçti.
Platform hakkında bilgi veren Ciziri, Nusaybin’in kültürel ve çevresel konularla ilgili kamuoyu oluşturmak için kurulduklarını söyledi.
Platformun hoşgörü ve diyalog kültürünü benimsetmek için bir birleşim olacağını kaydeden Ciziri şöyle konuştu;
“Kültür ve Çevre Platformunun temel amacı; söyleşiler, sohbetler, paneller, seminerler ve çalıştaylar yoluyla kültürel ve çevresel değerlerimizi öne çıkarmak, kültürel ve çevresel konularla ilgili gündem oluşturmaktır. Halk arasında kitap, tanıtım ve fikir sohbetleri düzenlemektir. Nusaybinli yazar ve kültür insanlarını bir araya getirmek, çalışma ve etkinliklerini tanıtmak, ortak tavırlar için fikirler geliştirmektir. Parti siyaseti açısından tarafsız bir kuruluştur. Ama kültürel ve çevresel konularla ilgili fikir sahibidir. Kültür ve Çevre Platformu hiçbir siyasi kuruluşa bağlı değildir. Nusaybin ve bölgemizi ilgilendiren akademik, çevresel, kültürel ve eğitsel faaliyetlere destek vermektir. Bu konularla ilgili kamuoyu oluşturmak için çabalamaktadır.”

Kültür ve Çevre Platformu İlkeleri
1) - Kültür ve Çevre Platformu kültürel ve çevresel konularla ilgili kamuoyu oluşturmak, bu alanda insanların kaynaşmasını sağlamak, kültür ve çevre bilincini yaymak, hoşgörü ve diyalog kültürünü benimsetmek için kurulan bir birleşimdir. Temel amaç’ı şudur; söyleşiler, sohbetler, paneller, seminerler ve çalıştaylar yoluyla kültürel ve çevresel değerlerimizi öne çıkarmak, kültürel ve çevresel konularla ilgili gündem oluşturmaktır. Yetkili mercileri bilgilendirmek, onları önlemler almaya ikna etmektir. Halk arasında kitap, tanıtım ve fikir sohbetleri düzenlemektir. Nusaybinli yazar ve kültür insanlarını bir araya getirmek, çalışma ve etkinliklerini tanıtmak, ortak tavırlar için fikirler geliştirmektir.
2) - Kültür ve Çevre Platformunda demokratik ilkeler esastır. Herkes görüş bildirmekte serbesttir. Platform fikir özgürlüğünü benimser. Temel hak ve özgürlükleri savunur ve bunları kendi iç işlerinde uygular. Kararlar ve faaliyetler proğramatik açıdan oy çokluğu ile alınır. Kararların içeriğine katılmak istemeyen, faaliyetlerin farklı örgütlenmesini düşünenler de yazılı şerh koyma hakkına sahiptirler.
3) - Kültür ve Çevre Platformu parti siyaseti açısından tarafsız bir kuruluştur. Ama kültürel ve çevresel konularla ilgili fikir sahibidir. Kültür ve Çevre Platformu hiçbir siyasi kuruluşa bağlı değildir.
4) - Kültür ve Çevre Platformu tüm kuruluş, dernek ve resmi yetkililerle ortak çalışmayı amaçlamaktadır. Nusaybin ve bölgemizi ilgilendiren akademik, çevresel, kültürel ve eğitsel faaliyetlere destek vermektir. Bu konularla ilgili kamuoyu oluşturmak için çabalamaktadır.
5) - Kültür ve Çevre Platformu belli aralıklarla sözcü seçer. Sözcü olanlar sadece alınan kararları ve faaliyetleri kamuoyu bildirmekle görevlidir. Kültür ve Çevre Platformunda seçilen Sözcü salt platformun sözcüsüdür. Platformdan bağımsız, kendi başına hareket edemez. Platformun ilkeleri ve görüşleri doğrultusunda etkinlikleri örgütler ve fikirler ortaya çıkarır, görüşler ve önerileri de kamuoyuyla paylaşır.
6) - Her katılımcı ve kurucu unsur Kültür ve Çevre Platformunu ilgilendiren konularda yazılı önerge verme hakkına sahiptir. Her önerge değerlendirilir, karara bağlanır, Kültür ve Çevre Platformunun ortak görüşü olur.
7) - Platformun Sözcüsü altı ayda bir seçilir.