GÜNDEM Haber Girişi : 16 Mart 2018 14:35

Nusaybin Hüda-Par'dan Halepçe açıklaması

Nusaybin Hüda-Par'dan Halepçe açıklaması
Hüda-Par Nusaybin ilçe teşkilatı Halepçe katliamı nedeniyle bir açıklama yayımladı.
Hüda-Par Nusaybin ilçe teşkilatı Halepçe katliamı nedeniyle bir açıklama yayımladı.
Hüda-par ilçe başkanı Halili Talayhan tarafından yapılan açıklama şöyle:
"16 Mart 1988 de kadın, çocuk, yaşlı demeden Halepçe de Müslüman kürd halkına yönelik kimyasal ve biyolojik silahlarla bir katliam gerçekleştirildi.5 binden fazla insanın ölümüne sebep olan ve tarihe kara bir leke olarak geçen katliamın üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen yaptığı tahribat ve bıraktığı insanlık dışı izler geçmedi, unutulmadı, unutulmayacak.
Katliam emrini veren Saddam ve katliamı gerçekleştiren kimyasal ali lakaplı caniler yargılanıp idam edilirken yıllarca onları destekleyen ve bu biyolojik ve kimyasal silahları veren işgalci ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa onlar kadar sorumlu olmalarına rağmen haklarında hiçbir soruşturma ve yaptırıma gidilmedi.
Enfal hareketinin son halkası olan Halepçe katliamı uluslararası sistemin gözleri önünde gerçekleşmesine rağmen ne yazık ki sessiz kalınmıştır. Bu nedenledir ki bugün bile hala Suriye de kimyasal ve biyolojik silahlar kullanılmakta ve başta Rusya, Çin ve ABD tarafından direkt ve dolaylı olarak  zalim sosyalist baas rejimi desteklenmektedir.
Acı olan şu ki, bu emperyalist güçler özellikle Rusya, ABD ve Fransa hala kendilerini Kürt’lerine hamisi görmektedirler.
Acı ve hüzünle geçen 30 yılın ardından bugün acımızı tazeleyen ve yaramızı kanatan o kara günün yıldönümü münasebetiyle şehit olan kardeşlerimizi rahmetle anıyor, bu insanlık düşmanı katil zalimleri ve işbirlikçilerini lanetliyoruz."