EĞİTİM Haber Girişi : 10 Eylül 2018 09:38

Nusaybin Halk Eğitimde açılan 588 kursa 10 bin 111 kişi katıldı

Nusaybin Halk Eğitimde açılan 588 kursa 10 bin 111 kişi katıldı
Nusaybin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 2017 – 2018 eğitim öğretim sezonunda açılan 588 kursa 10 bin 111 kişinin başvuru yaptığı ve bu kursiyerlerden 5 bin 740 kişiye belge verildiği açıklandı.
Nusaybin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 2017 – 2018 eğitim öğretim sezonunda açılan 588 kursa 10 bin 111 kişinin başvuru yaptığı ve bu kursiyerlerden 5 bin 740 kişiye belge verildiği açıklandı.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Şafak tarafından yapılan değerlendirme açıklaması yapıldı.
Açıklamasında bir yıl boyunca yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Kavak, bu süre zarfında kendilerine her türlü konuda destek veren Milli Eğitim Bakanlığına, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal'a, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı'ya ve Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin’e teşekkür etti.
Kavak'ın değerlendirme açıklama şöyle:
"Halk Eğitim Merkezleri Her Yaşta, Eğitim, Gelir, Sosyal Statü Ve Kültürel Düzeyi Farklı Vatandaşlara İlgi, İstek, Yetenek Ve Beklentilerine Yönelik, Mesleki, Sosyal, Toplumsal, Ekonomik, Sportif Ve Kültürel Alanlarda Ücretsiz Kurs Düzenleyen, Yetişkin Eğitimlerinde En Kolay Erişim Sağlanan Eğitim Kurumlarıdır. Bu amaçla Nusaybinli vatandaşlarımıza hizmet etmekteyiz. 
Kaymakam/Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Ergün Baysal’ın ilçemizde göreve başlaması ile beraber kamu düzenin sağlanması, birlik ve beraberliğin sağlanması, güven ve huzur ortamının tesis edilmesinden sonra ilçemizin kalkınması için yoğun bir çaba sarf etmiştir. Halk Eğitimi Merkezimize Kaymakam/Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Ergün Baysal’ın gerek maddi gerekse manevi destekleri ile tarihinde görülmediği şekilde belediyenin kaynakları vatandaşların eğitim faaliyetleri için en etkili şekilde kullanılmıştır. Halkımızın da yoğun ilgisiyle beraber kurslarımıza gün geçtikçe talep artmış ve son üç yıllık kurs faaliyet raporlarımıza göre her geçen yıl değişik alanlarda kurslar açılmış ve buna mukabil kurs sayılarımız artmıştır.
Son olarak 2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yılı itibari ile Çocuk gelişimi ve eğitimi, Kişisel Gelişim ve Eğitim, Müzik ve Gösteri Sanatları, Okuma-Yazma, Ormancılık, Öğretmenlik ve Öğretim, Sanat ve Tasarım, Sosyal Hizmetler ve Danışmanlık, Spor, Yabancı Diller, Bahçecilik, Bilişim Teknolojileri, El Sanatları Teknolojilisi, Giyim Üretim Teknolojisi, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri, Hayvan Yetiştiriciliği, İnşaat Teknolojisi, Sağlık, Sanat ve Tasarım, Seramik ve Cam Teknolojisi, Tekstil Teknolojisi, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme, Ulaştırma Hizmetleri, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri ve YGS (üniversiteye hazırlık kursları)  gibi daha birçok alanda toplamda 588 kurs açılmış bu kurslarla 10.111 kişiye eğitim imkânı sunulmuştur.  
Bu kurslarımıza katılım gösterip başarılı olan 5.740 kişiye de belgeleri verilmiştir. Merkezimiz ilçemizin yetişkinlerine yönelik, yönetmeliğin bize verdiği yetkiler dâhilinde hizmet vermeye çalışmakta ve bu amaçla vatandaşlarımızın ilgi, istek, yetenek ve beklentilerine yönelik kurslar açmaktayız. Yediden yetmişe tüm vatandaşlarımızı Halk Eğitimi Merkezimize kurs başvuruları için bekliyoruz.
Ayrıca Türkiye'de okuma yazma bilmeyenlere yönelik olarak hazırlanan  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Hanımefendi Sayın Emine Erdoğan himayelerinde, Okuryazarlık Seferberliği başlatılmış olup, seferberlik kapsamında okuma yazma bilmeyen vatandaşların Yetişkin Okuma Yazma Kurslarına katılmaları sağlanarak okuryazar hale getirilmesi için Ülkemiz genelinde 5 Şubat 2018 tarihinde başlayan okuryazar seferberliği İlçemizde de ilçe kaymakamlığımızın koordinasyonunda; ilçe milli eğitim müdürlüğümüz bünyesindeki Halk Eğitimi Merkezi, köy, belde ve merkez okullarımızda Okuma-Yazma kursları açılmıştır. 
Sayın ilçe Kaymakamız ve Belediye Başkan Vekilimiz Ergün Baysal’ın destekleri ve ilçe halkımızın da yoğun ilgisi ile seferberlik kapsamında şuana kadar 185 kurs açılmış ve 2357 kişiye ulaşarak büyük bir ilerleme kaydedilmiştir. Halen 14 yaş üstü okuryazar olmayan vatandaşlarımız için okuma-yazma seferberliği devam etmekte olup Okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızı ücretsiz olan kurslarımıza bekliyoruz. Vatandaşlarımız ikame ettikleri yere en yakın olan okula veya Halk Eğitimi Merkezimize müracaat edebilirler. 
Seferberlik kapsamında bize desteğini sunan Milli Eğitim Bakanlığımıza, Kaymakamımız ve belediye başkan vekilimiz Sayın Ergün Baysal'a, İl Milli Eğitim Müdürümüz Yakup Sarı'ya, ilçe milli eğitim müdürümüz Ümit Çetin'e, okullarında kurs açılan okul müdürleri ile tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz."