Nusaybin esnafının bir bölümü iş yerlerini açtı

Açıklama

Nusaybin sınırında iki gündür yaşanan sessizlik sonrası ilçe merkezine esnafların bir bölümü iş yerlerini açmaya başladı.

 

Amerikan Pazarı olan bilinen Kaçakçılar Pazarında bazı esnaflar iş yerlerini açarken, Nusaybin Esnaf ve Sanatkarlar Odası (NESO) Başkanı Ömer Özel de iş yerlerini açan esnafı ziyaret ederek sohbet etti.

 

Pazardaki diğer iş yerlerinin de açılması için herkesin bir birine cesaret vermesini isteyen Özel,"Hepimizin başı sağolsun 8 vatandaşımız şehit oldu, 35 vatandaşımız yaralandı. Ne söylesek bu insanları geri getiremiyoruz. Tek temennimiz bir daha canımız yanmasın, insanlarımız ölmesin" dedi.

 

Hırsızlık ve yağma olaylarının yaşanmaması için sürekli güvenlik güçleriyle iletişim halinde olduklarını ve kendilerinin de zaman zaman pazarı dolaştığını ifade eden Özel, "Hendek olaylarında esnafımızın, vatandaşlarımızın iş yerleri yağmalanmıştı. Biz öyle bir durum daha yaşamaması için sürekli buradayız. Güvenlik güçlerimizin sürekli devriye atması için iletişimdeyiz. Biz de gece boyunca zaman zaman gelip gezdik. Güvenlik güçlerinin şüphelendiği veya hırsızlık için geldiğini düşündüğü 6 kişi hakkında işlem yapıldı. Biz buradayız, çok şükür iki gündür hiç bir sorun yok. Bugün esnafımızın bir bölümü iş yerlerini açmaya başladı. Tabi güvenlik nedeniyle yine dışarda dolaşmamalarını öneriyoruz. İnşallah en yakın zamanda bunu da atlatırız" şeklinde konuştu.

 

Öte yanda Kaçakçılar Pazarının dışında Lozan, Cumhuriyet Caddeleri ile sokak aralarındaki bazı iş yerlerinin de açıldığı gözlendi.