EĞİTİM Haber Girişi : 02 Mayıs 2019 18:14

Nusaybin'e 'Kardeş Okul' ziyareti

Nusaybin'e 'Kardeş Okul' ziyareti
Nusaybin Fırat Anadolu Lisesi ile Çankaya Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesi arasında başlayan "Kardeş Okul" projesi kapsamında Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesi 27-30 Nisan 2019 tarihleri arasında okulumuza 4 günlük bir çalışma ziyareti gerçekleştirdiler.

Nusaybin Fırat Anadolu Lisesi ile Ankara´nın gözde okullarından Çankaya Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesi arasında başlayan "Kardeş Okul" projesi kapsamında Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesi 27-30 Nisan 2019 tarihleri arasında okulumuza 4 günlük bir çalışma ziyareti gerçekleştirdiler.
Çankaya- Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesi arasında eğitim öğretim hizmetlerine destek olmak, eğitimde kaliteyi arttırmak, sevgi, saygı, sosyal sorumluk, yardımlaşma ve dayanışma duygularını geliştirmek amacıyla 28/03/2019 tarihli olurla “Kardeş Okul” projesini hayata geçirdik. Bu kardeşlik projesi etkinlikleriyle bilgi, deneyim, kurum kültürü ve paylaşımını sağlamayı da temel hedef edindik. Gerekli olurlardan sonra her iki okul arasında imzalanan protokol doğrultusunda proje eylem planı oluşturuldu..
Proje eylem planı kapsamında  öncelikle “Kardeş Okul Proje Yürütme Ekibi” oluşturuldu. Yine proje eylem planı doğrultusunda “Kardeş Kurum” pozisyonunda olan  Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesinin okulumuza bir çalışma ziyareti için gerekli hazırlıklar yapıldı.
Kardeş Kurum olan Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesi okulumuza 27-30 Nisan 2019 tarihleri arasında bir çalışma ziyareti gerçekleştirdiler.
Ziyaret öncesi Kardeş Kurumdan ziyarete katılacak öğrenciler okulumuz öğrencilerine mektuplar yazdılar. Okulumuzdan da ziyaret programına katılacak her bir öğrenciye hitaben mektuplar yazıldı. “Kardeşime Mektup” temalı mektuplar okulumuzda Kardeş okul panosunda sergilendi. Aynı zamanda okulumuzdan gönderilen mektuplar Kardeş Kurum panosunda sergilendi.
Çalışma ziyaretine 31 öğrenci ve öğrencilere eşlik etmek üzere Okul Müdürü sayın Gülten Akyürek ve 4 öğretmen ile Okul Aile Birliğinden 1 temsilci katıldılar.
Dört gün süren ziyaret oldukça yoğun bir programla zenginleştirildi.
Kardeş Kurumdan gelen misafirler 27 Nisan Cumartesi günü bir grup öğretmen ve öğrencimiz tarafından okul bahçesinde karşılandı. Karşılamada duygu yüklü anlar yaşandı. Daha önce mektupla haberleşen öğrencilerin karşılaşmaları oldukça duygusal anların yaşanmasına vesile oldu.
Programın ilk günü Nusaybin ilçemizdeki tarihi yerleri ziyaretle başladı Bu kapsamda Mor Yakup Kilisesi, Zeynel Abidin Camii ve Dara Antik şehrine gezi düzenlendi. Daha sonra Gırnavas höyüğüne gidildi ve burada çevre temizliği etkinliği yapıldı. İlk günkü programa okulumuzun tüm öğretmenleri ve 40 öğrencimiz de eşlik ettiler.
Programın ikinci günü Midyat ilçesinin tarihi yerlerine gezi düzenlendi. Gezi kapsamında Sıla konağı olarak bilinen tarihi yer ve Deyr’ul Umur manastırı gezildi. Midyat çarşısına yapılan gezi sonrası Misafirlerimizle Beyazsu´da piknik yapıldı. İkinci gün düzenlenen geziye okulumuzun tüm öğretmenleri ve 40 öğrenci de eşlik ettiler.
Programın üçüncü günü  29 Nisan Pazartesi günü okulumuzda misafirler  resmi bir programla karşılandı ve okulumuz konferans salonunda proje açılış programı düzenlendi. Okul Müdürü Hasan Kocahal  ve Kardeş Kurum Müdürü Gülten Akyürek’in konuşmalarından sonra okulumuz öğrencilerinin sunduğu şiir ve müzik dinletisi gerçekleşti. Kardeş Kurum öğretmenlerinin duygularını dile getirmelerinden sonra Kardeş Kurum öğrencileri kendi okullarında yaptıkları çalışmalar ve Tübitak-4006 projeleri ile ilgili sunumlarını gerçekleştirdiler.
Kardeş Kurum öğretmen ve öğrencileri, projenin amaçlarından biri olan yardımlaşma ve dayanışma kapsamında ziyaret öncesi kendi okullarında başlattıkları yardım kampanyası ile kitap, kırtasiye, yardımcı kaynak ve testlerden oluşan yardım kolilerini okulumuz öğrencilerine hediye etmek üzere okul yönetimimize teslim ettiler.
Konferans salonundaki programın sona ermesinden sonra kardeş kurum öğrencileri, okulumuz öğrencileriyle derslere girdiler ve Kardeş Kurum öğretmenleri sınıflara girerek öğrencilerle çeşitli aktiviteler gerçekleştirdiler.
Kardeş Kurumdan gelen misafirler öğle arası okulumuz Beden Eğitimi M. Zahir Karaboğa koordinesinde düzenlenen sınıflar arası futbol final müsabakasını izleme imkanı da buldular.
Programın üçüncü günü öğleden sonra Kardeş Kurum Yönetici/Öğretmen ve temsilci öğrencileriyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ziyaret gerçekleştirildi. 
Proje hakkında bilgi verildi ve Kardeş Kurum Müdürü Gülten Akyürek tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin’e  hediye takdim edildi. Çok sıcak bir atmosferde gerçekleşen ziyaret İlçe Kaymakamı Mehmet Balıkçılar’ı ziyaretle devam etti. Ziyarette proje hakkında bilgilendirme yapıldı ve Kardeş Kurum Müdürü Gülten Akyürek tarafından Kaymakam Balıkçılar’a  hediye takdim edildi.
Resmi makamların ziyareti sonrası Kardeş kurumdan gelen misafirlerimiz Nusaybin şehir merkezinde serbest zaman geçirme imkanı buldular.
Programın son ve dördüncü günü sabah saatlerinde okulumuzda tüm öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla oldukça duygusal geçen bir veda programı düzenlendi.
Veda programından sonra okulumuzdan  bir grup öğretmenin Kardeş kurumdan gelen misafirlere eşlik etmesiyle Mardin’e gezi düzenlendi. Gezi kapsamında öncelikle Dey’rul Zaferan Manastırı gezildi. Ardından Kasımiye Medresesi gezildi.
Gezinin öğleden sonraki bölümünde Zinciriye Medresesi, Olgunlaşma Enstitüsü, Mardin Ulu Camii gezildi. Tarihi yerlerin gezilmesinden sonra Misafirler Mardin şehir merkezinde serbest zaman geçirme imkanı buldular.
Kardeş Kurumun okulumuza düzenlediği dört günlük ziyaret programı  30 Nisan 2019 günü akşam saatlerinde Misafirlerin İl’imizden ayrılmasıyla sona erdi.
Kardeş Okul projesi eylem planı doğrultusunda 2019 Ekim ayında okulumuzdan bir grup öğretmen ve öğrencinin Kardeş Kuruma çalışma ziyareti gerçekleştirmesi planlanmıştır.
Projemizin başarılı bir şekilde yürütülmesinde bize her türlü maddi ve manevi desteği esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin’e okulumuz adına çok teşekkür ediyoruz.
Projenin hayata geçmesinde ve bu anlamlı ziyaretin gerçekleşmesinde önemli katkıları olan Kardeş Kurum Müdürü Gülten Akyürek, programa katılan öğretmen, projenin asıl öznesi olan öğrencilere ve Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesinin tüm yönetici/öğretmen öğrenci, okul aile birliği ve velilerine  okulumuz adına teşekkür ediyoruz.
Projenin gerçekleşmesinde çok önemli destekleri olan Nusaybin Zeynel Abidin İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Sayın Mehmet Cemal AY ve çalışma arkadaşlarına, pansiyon görevlilerine ve yemekhane çalışanlarına okulumuz adına çok teşekkür ediyoruz.
Kardeş okul Projesinin ilk aşamasından, bu ziyaretin sağlıklı ve başarılı bir şekilde sona ermesine kadar programın her anında  çok önemli destekleri olan başta okulumuz Müdür Yardımcısı M. Nurullah Süleymanoğlu’na, öğretmenlik mesleğine yeni başlamış olmalarına rağmen kurum kültürüyle hareket eden ve fedakarca projenin yürütülmesinde rol alan tüm öğretmenlerimize, projenin asıl öznesi olan ve Kardeş Kurum öğrencileriyle harika bir dostluk ve güzel bir misafirperverlik örneği sergileyen tüm öğrencilerimize, bizlere destek olan velilerimize, Okul Aile Birliği Başkanımıza ve “Kardeş Okul” projesinin mimarlarından olan Okul Müdürü Hasan Kocahal’e teşekkür ediyoruz.
Kaynak / Nusaybin Fırat Anadolu Lisesi Web sitesi