GÜNDEM Haber Girişi : 16 Mart 2018 14:12

Nusaybin Din-Bir-Sen'den Halepçe açıklaması

Nusaybin Din-Bir-Sen'den Halepçe açıklaması
Din-Bir-Sen Nusaybin ilçe Başkanı Ahmet Ersan, Halepçe katliamının yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yayımladı.
Din-Bir-Sen Nusaybin ilçe Başkanı Ahmet Ersan, Halepçe katliamının yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yayımladı.
"Halepçe Ümmetin Vicdanıdır" başlığıyla yayımlanan açıklama şöyle:
"Bugün insanlık tarihine kara bir leke olarak geçen Halepçe Katliamının Yıldönümü.  16 Mart 1988 yılında yaşan bu katliam hala hafızalarda ve vicdanlarda tazeliğini korumaktadır.  Irak savaş uçakları tarafından bombalanan Halepçe ye  düşen  her bomba insanlığın bağrına birer hançer gibi saplanmış ve   orada yaşayan binlerce masum ve mazlumun çevreye yayılan elma kokusuna geri dönmemek üzere koşmalarıydı. Binlerce insan kadın erkek çoluk çocuk katledilmiş ve binlercesi yaralanmıştır. 
Bizler Müslümanlar olarak yaşanan bu katliamı unutmamalı   ve ders almalıyız. Şunu çok iyi bilmeliyiz ki bu  coğrafyada yaşanan ve yaşatılan tüm katliamların arkasında timsah göz yaşları döken emperyalist  güçler ve işbirlikçileridir. Kimyasal silahları kimlerin ürettiği sattığı kullandığı gün gibi aşikardır. Kimyasal silahlar bahanesiyle Irak topraklarına giren emperyalistler milyonlarca insanı katlettiler. Ve katiller hala katliama devam etmekte kadın çocuk demeden. 
Bir daha Halepçeler yaşanmasın diye gün kıyama kalkma günüdür gün emperyalizme karşı dik durma günüdür gün bu toprakların asıl sahibi olan bizlerin uyanış günüdür. Bizler feraset sahibi olmalıyız oyuna gelmemeliyiz bizler yüz yıllarca barış içinde yaşayan farklı dinlerin dillerin ırkların coğrafyada bizlerin arasına dinimizi dilimizi ırkımızı kullanarak fitne fesat çıkararak bizi birbirimize kırdıran bu şer odaklarına karşı mücadele etmemiz gerektiğini unutmamız gerekir. 
Yüce  Rabbimiz  Kerim Kitabımızda buyurduğu gibi “Sakın, Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Allah onları ancak, gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteliyor.”(İbrahim Suresi  42. Ayet)  Bizler bu inançla Halepçe de yaşanan katliamı lanetliyor,  hayata gözlerini yuman tüm kardeşlerimize  Allah’tan rahmet diliyoruz."