SAĞLIK Haber Girişi : 29 Ocak 2018 15:32

Nusaybin Devlet Hastanesinde Baştabip Ay'la birlikte yenilikler başladı

Nusaybin Devlet Hastanesinde Baştabip Ay'la birlikte yenilikler başladı
Nusaybin Devlet Hastanesine atanan Baştabip Dr. Mehmet Emin Ay ile birlikte hastanede yenilikler başladı.
Nusaybin Devlet Hastanesine atanan Baştabip Dr. Mehmet Emin Ay ile birlikte hastanede yenilikler başladı. 
Nusaybin’de görev yapan gazeteciler Baştabipliğe yeni atanan Dr. Ay’ı makamında ziyaret etti. Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Baştabip Ay, hastaneyi baştan aşağı yenilemeye çalıştıklarını belirtti. 

-“ACİL SERVİSTEKİ ZİYARETÇİ YOĞUNLUĞUNU AZALTTIK”
Nusaybin Devlet Hastanesi Acil Servisinin acil durumlar için çok kullanıldığını tespit ettiklerini bildiren Baştabip Ay, ziyaretçi girişlerin bile Acil Servisten yapılır hale geldiğini belirtti. Bu durumun Acile gelen hastaları olumsuz etkilediğini ve buna çözüm bulduklarını ifade eden Ay: “Yatan servisteki hastalara ziyarete gelen ziyaretçiler ve refakatçiler bile Acil servisi kullanıyorlardı. Bu da serviste gereksiz bir yoğunluğa, acil servise gelen hastalara müdahaleye kadar sebep oluyor,  araçlar Acil servis önüne park edildiği için Ambulansların hastane girişine mani oluyordu. Şuanda buna çözüm olarak hastanenin arka bölümünde bulunan ziyaretçi kapısını aktif hale getirdik. Ziyaretçilerin artık acil bölümünden hastaneye girişine izin vermiyoruz” dedi.

-“HAFTANIN BEŞ GÜNÜ BOYUNCA MAMOGRAFİ HİZMET VERECEK”
Hastanede yaptıkları değişimin kısa sürede vatandaşların da dikkatini çektiğini ve vatandaşların da kendilerine destek verdiğini kaydeden Baştabip Ay, bir yeniliğin de sadece Çarşamba günü yapılan Mamografiyle ilgili olduğunu söyledi.
Nusaybin Devlet Hastanesinde sadece Çarşamba günü yapılan Mamografinin yetersiz olduğunu gördüklerini bildiren Baştabip Ay: “Bazı vatandaşlarımız o gün gelemediğinde bu tarama için bir hafta beklemek zorunda kalıyorlardı. Bu hem zaman kaybına sebep oluyordu hem de hastalığa erken müdahalede sorun teşkil edebilirdi. Şuanda aldığımız kararla Mesai saatleri içerisinde haftanın beş gününde hastanemize gelen vatandaşlarımız Mamografiye giderek işlem yapabilir. Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Ziyaretten sonra Gazeteciler Baştabip Ay’a görevinde başarılar diledi.