GÜNDEM Haber Girişi : 06 Mayıs 2019 13:44

Nusaybin'de yılın ilk teravihinde camiler dolup taştı

Nusaybin'de yılın ilk teravihinde camiler dolup taştı
Ramazan ayının ilk teravih namazı tüm İslam âleminde olduğu gibi Nusaybin'de de büyük bir heyecan ile kılındı.
Nusaybin'de yılın ilk teravihinde camiler dolup taştı

Ramazan ayının ilk teravih namazı tüm İslam âleminde olduğu gibi Nusaybin'de de büyük bir heyecan ile kılındı. Teravih namazını kılmak isteyen kadın, erkek, genç, yaşlı ve çocuklar camilere akın etti.  

İlçenin tarihi camisi olan Zeynel Abidin Camii teravih namazı için gelen insanlarla doldu taştı. Camiyi dolduran vatandaşlar ramazana ulaşmanın sevincini beraberce yaşadılar. İlk teravih için camileri dolduran Müslümanlar arasında çocuk ve kadınların da bulunduğu görüldü. 

Teravih namazını öncesi vaaz veren camii imamı, orucun niyeti, önemi hakkında cemaate vaaz verdi. Kılınan teravih namazı sonrası bu yılın ramazan orucu için ilk niyet getirildi.

Teravih namazı için gelen Hüseyin Yılmaz, "Bu ayda Müslümanlar olarak Allah’u Teâlâ’nın af ve mağfiretine nail oluruz inşallah." dedi.

Yılmaz, "Bugün ramazan ayının ilk teravihlerini kıldık. Bütün İslam ümmetinin ve Müslümanların oruçlarını ve namazlarını Allah'a Teâla kabul etsin. Bize af ve mağfiretine nail olmayı nasip etsin İnşallah." şeklinde konuştu  

İlk teravih namazını kılmak için camiye geldiğini belirten İlyas Duman, "Ramazan ayı bütün Müslümanlara hayırlı olsun Nusaybin'imize hayırlı olsun. Bugün teravihlerin ilkini kıldık. İnşallah yarın sahura kalkacağız. Bütün Müslümanlara hayırlı olsun." şeklinde söyledi.

Mahalle arkadaşlarıyla ilk teravih namazına gelen Abdülkerim Akay ise "Bugün ramazan ayının ilk günü olduğu için arkadaşlarımızla beraber teravihlerimizi kılmak için geldik. Teravihlerimizi kıldık. İnşallah yarın sabah namazından önce sahura kalkacağız. Niyetimi getirip ilk orucumu orucumu tutacağım. Allah İnşallah kabul eder bütün oruçlarımızı." dedi.