GÜNDEM Haber Girişi : 05 Mart 2019 19:03

Nusaybin'de yapılan TOKİ Konutlarında İlk anahtar teslimi yapıldı

Nusaybin'de yapılan TOKİ Konutlarında İlk anahtar teslimi yapıldı
Nusaybin'de yapılan TOKİ Konutlarında İlk anahtar teslimi yapıldı

Nusaybin'de TOKİ tarafından yapılan konutlarda ilk anahtar teslimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telekonferansla katılmasıyla verildi.

Kasımpaşa Mitingi sonrası Nusaybin’e telekonferansla bağlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bölgede yapılan çalışmalara değindi. Daha soran Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman’a telekonferansla bağlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan adına Vali Yaman hak sahibi Akan ailesine anahtar teslimi yaptı.

Telekonferans sırasında konuşan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaman: “Mezopotamya'nın kadim topraklarından sayın vekillerimiz il başkanımız, Belediye Başkanı adaylarımız, Nusaybinli hemşerilerimiz ile birlikte Selam ve hürmetlerimi sunuyorum” dedi.

Yaman Konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Teröre destek veren siyasetçiler, teröriste yardım ve yataklık eden belediye başkanları bölge halkını provoke eden terör örgütü Bölgemizdeki bazı şehirleri yaşanılmaz hale getirmiş ve halkımızın travma yaşamasına ve şehirlerimizin de yerle bir olmasına sebep olmuştur.  Yapılan operasyonlar ve Terörle Mücadele sonucunda bölgede artık huzur hakim olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanım vermiş olduğunuz talimat ve desteklerle de bugün burada anahtarlarını hak sahiplerine teslim edeceğimiz konutlar süratle bitirildi. 5 bin 51 konut, 5 cami, 3 okul, 4 taziye evi ve 490 İş yeri Çevre Şehircilik Bakanlığımız ve TOKİ tarafından süratle yapılarak halkımızın kullanımına sunuldu. Bu vesileyle de başta zatıaliniz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmadan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Ak Parti Mardin Milletvekili ve Meclis Katibi Şehmus Dinçel, Ak Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, Ak Parti MKYK üyesi ve eski Milletvekili Orhan Miroğlu ile Ak Parti İl başkanı Faruk Kılıç tarafından açılış kurdelesi kesildi.

-Anahtar teslimi yapılan aile mutluluğunu dile getirdi

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mustafa Yaman’dan yeni evlerinin anahtarını oğulları Baran Akan ile birlikte alan Abdulkerim Akan ve Bahar Akan çifti, mutlu olduklarını dile getirdi.

Nusaybin halkı olarak zorlu ve sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini dile getiren Abdulkerim Akan: “Bu zorluklardan sonra mimari olarak çok güzel bir yapıyla karşılaştık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Gerek sosyal alanlarıyla, okulu, çocuk parkı, cami ve taziye evleriyle gayet güzel bir şehir inşa edilmiş. Refah, geniş alanları olan bir şehir burası. Uzlaşma sürecinde kafamızda bir sürü soru işareti oluştu ama şuanda çok mutluyuz. Evler olması güzel bir şey ama eski komşularımız, ailemiz ve dostlarımızla aynı yerde yaşamamızın mutluluğu başka bir şeye değişmeyiz. İlk anahtar teslimi bize yapıldı. Umarım yakın zamanda tüm komşularımıza, akrabalarımıza dağıtım yapılır. İyi bir yaşam alanında yaşanılırsa iyi bir yaşam olur. Umarım en yakın zamanda bu şehir  güzel günlere kavuşur” dedi.

Bahar Akan ise: “Şuan için yaşanılan güzel bir şehir olduğunu düşünüyorum. Daha önce de güzeldi ama şuanda daha güzel bir yapıya kavuştuk. Hatırlamak istemediğimiz geçmişte yaşanılanlar bizleri çok psikoloji olarak yıprattı. Evlerimizden çıkmak zorunda kaldık. Çoğu kişi göç etmek durumunda kaldı. Şimdi tekrar geri dönüşler başladı. İlk teslim yapıldı, yapılmaya devam edilecek. İnşallah biz de tekrar eski düzenimize kavuşuruz” şeklinde konuştu