GÜNDEM Haber Girişi : 11 Kasım 2012 12:14

Nusaybin'de STÖ'lerin eylemi sona erdi

Nusaybin'de STÖ'lerin eylemi sona erdi
Cezaevlerinde süren açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla Nusaybin'de STÖ'lerin başlattığı bir günlük oturma eylemi ve açlık grevi sona erdi.
Nusaybin'de STÖ'lerin eylemi sona erdi
Arif Altunkaynak - Nusaybinim.com
Cezaevlerinde süren açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla Nusaybin'de STÖ'lerin başlattığı bir günlük oturma eylemi ve açlık grevi sona erdi.
Aralarında  Nusaybin Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi, Kesk Bileşenleri, Genel İş Sendikası, Kurdi-der, Muhtarlar Derneği, Kuyumcu ve Sarraflar Derneği ile Petrol İş sendikasının bulunduğu STÖ'lerin Grevi sona erdi.
Barış Parkında yapılan basın açıklamasında STÖ'ler adına konuşan SES Temsilcisi Sinan Aydın, "Ölümlere giderek yaklaşırken daha neyi bekliyorsunuz" dedi.
Açlık grevinde 61. güne gelindiğini hatırlatan Aydın konuşmasını şöyle sürdürdü;
"Açlık grevleri bir ülkede demokrasinin, eştliğin, özgürlüğün olmadığı siyasal sistemlerin bir sonucudur. 1980'den bu yana yaşanan açlık grevlerinin sayısı, içinde bulunduğumuz baskı ve zorba düzenin, karanlığın da bir kanıtıdır. Ülkemizde 12 Eylül'le başlayan eşitlik ve özgürlüklerin rafa kalktığı bu karanlık, bugün AKP'nin gölgesinde derinleşerek devam etmektedir.
Özgürlük ve demokrasi alanını toplumsal yaşamın her alanında giderek daraltan AKP hükümeti, Kürt sorununda izlediği otoriter, baskıcı, tekleştirici yöntemlerle ve sürdürdüğü anti demokratik devlet anlayışıyla bugüne kadar yeterince ölüme, acıya ve göz yaşıya neden olmuştur. Bugün taleplerini fade etmek için açlık grevlerine başvuran tutsaklara karşı içinde bulunduğu duyarsızlık, geçmişten hiç bir ders almadığını sorunu çözmek yerine derinleştirme anlayışından vazgeçmediğini göstermektedir. Açlık grevlerinin bugün diyalog yöntemiyle çözülmesi, bugüne kadar askeri ve siyasi operasyonlarla derinleştirilen Kürt sorununda da çözüme doğru atılacak önemli bir adım olacaktır. Bu aynı zamanda yılladır altını çizdiğimiz demokratikleşme yolunda büyük bir adım olacaktır.
İnsan yaşamının söz konusu olduğu bu günlerde artık içinde bulunduğumuz her gün, her saat hatta her dakika yaşamı ölüm karşısında daha da mağlup etmektedir."
Basın açıklamasından sonra 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı.
Grup daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.