Nusaybin'de Polis HDP'li Milletvekillerin yürüyüşüne izin vermedi

Açıklama

Açlık grevindeki HDP Milletvekili Leyla Güven'e destek amacıyla Nusaybin'de yürümek isteyen Milletvekillerine polis izin vermedi. 1 kişi gözaltına alındı.
HDP Milletvekilleri Hasan Özgüneş, Hüseyin Kaçmaz, Nuran İmir, Pero Dündar, Ebru Günay ve Tuma Çelik HDP Nusaybin ilçesinde partililerle bir araya geldi. Daha sonra Milletvekilleri, üzerinde Milletvekili Layla Güven fotoğraflarının olduğu önlükleri giyerek yürüyüş yapmak istedi. HDP İlçe binası önünde geniş güvenlik önlemleri alan polis ekipleri Milletvekillerin yürüyüş için parti binasından çıkmalarına izin vermedi. Bu sırada Polis ile Milletvekilleri arasında çıkan arbedede HDP Mardin Milletvekili Pero Dündar elinden yaralandı. Polisin izin vermemesi üzerine bir süre parti binası önünde bekleyen Milletvekilleri daha sonra parti binası geri döndü. İlçe binasında üzerilerindeki önlükleri çıkaran HDP Milletvekilleri polis kordonu eşliğinde araçlarına binerek ilçeden ayrıldı. 
Elinden yaralanan HDP Mardin Milletvekili Pero Dündar, Nusaybin Devlet Hastanesinde yapılan tedavisinden sonra taburcu edildi. 
Milletvekillerin bölgeden ayrılmasından polis ekipleri tarafından gözaltına alınan 1 kişi Terörle Mücadele Bürosuna götürüldü. 
Öte yanda Mardin Valiliğinin 15 gün boyunca Mardin merkez ve ilçelerinde aldığı her türlü basın açıklaması, yürüyüş ve gösterileri yasaklaması üzerine Nusaybin'de Polis ve Jandarma ekipleri İpek yolu, HDP İlçe binasının olduğu Selahaddin Eyyubi ve Lozan Caddesinde zırhlı araçlarla güvenlik noktaları oluşturduğu gözlendi.