EĞİTİM Haber Girişi : 03 Ocak 2020 17:10

Nusaybin'de öğretmenler bir haftada 10 bin öğrenciyi evinde ziyaret etti

Nusaybin'de öğretmenler bir haftada 10 bin öğrenciyi evinde ziyaret etti
Nusaybin İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin'in talimatıyla projeye katılan öğretmenler bir haftada şehir kırsal demeden 10 bin öğrenciyi evinde ziyaret etti

Mardin genelinde görev yapan öğretmenler, hazırlanan proje kapsamında eş zamanlı olarak öğrencilerinin evlerine misafir olup, aileleriyle vakit geçirdi. Nusaybin İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin'in talimatıyla projeye katılan öğretmenler bir haftada şehir kırsal demeden 10 bin öğrenciyi evinde ziyaret etti.

 

Sabah derste, akşam ev ziyaretlerinde öğrencilerle bir araya gelen öğretmenler, ailelere yönelik rehberlik hizmeti sunarak öğrencilerin okuldaki başarısını artırmayı hedefliyor.

 

Mardin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Mardin İnandık Başardık' projesi kapsamında aynı gün aynı saatte il genelindeki bütün öğretmenler öğrencilerini evde ziyaret ettiler.

 

Eğitimde istenilen başarı düzeyinin yakalanması için ailelerin bilinçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Milli Eğitim Müdürü Şeyhmus Sümer, eğitim seferberliği kapsamında geliştirdikleri proje ile il genelindeki bütün öğretmenlerin öğrencilerini evlerinde ziyaret ettiklerini söyledi.

 

Sümer, eve giden öğretmenlerin velilerle görüşerek hem onlarla yakından sohbet etme imkanı bulduklarını ve öğretmen, öğrenci ve veli arasındaki bağı güçlendirmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

 

- İŞBİRLİĞİ ÖNEMLİ
Hazırladıkları projelerle eğitim seferberliği başlattıklarını anlatan Sümer, "İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak göreve başladığımızdan itibaren eğitim seferberliği adı altında birçok proje oluşturduk. Bu projelerden bir tanesi de Mardin'de veli ziyareti adlı projemizdi. Buradaki amacımız öğrencilerimizin öğretmenlerini evlerinde görmesi öğretmen, öğrenci ve veli işbirliğini güçlendirmek. Okul aile birliğini güçlendirmek. Bu tarz çalışmalarla velilere okul hakkında bilgi vermek. Sağ olsunlar velilerimiz kapılarını açtılar bize gönül kapılarını açtılar ben teşekkür ediyorum."dedi.


 

-BAŞARIDA VELİNİN ÖNEMİ BÜYÜK
Projenin bir günle sınırlı kalmayacağının altını çizen Sümer, "Bu projemiz sürekli devam edecek. Öğrencilerimiz, öğretmenlerini evde görünce çok mutlu olup, kendilerini daha güçlü hissediyor. Çocuğun evdeki eksikliğine göre, öğretmenlerimiz ihtiyaçlarını karşılayacak çalışmaları hızlıca başlatacak. Velilerin öğrencilerin eğitimindeki yeri ve önemi çok büyük, başarının devamlılığını sağlama konusunda tamamlayıcı rolleri var. Bütün gayemiz, öğrencilerimizin mutlu ve sağlıklı eğitim-öğretim hayatı geçirerek hayata emin adımlarla yürüyecekleri güzel gelecek inşa etmeleri.Bu ev ziyaretlerimiz bundan sonra da sık sık devam edecek"diye konuştu.

 

-TÜRKİYE MARDİN'İ KONUŞTU
Bu arada Twitter'da MardİnandıkBaşardık hastagı ile bir çalışma başlatıldı. 10 binin üzerinde atılan twitlerle Mardİnandık Başardık etiketi Twitter'da trend topic (TT) oldu. #MardİnandıkBaşardık hashtag'i dün akşam Türkiye gündeminde yer aldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.