Nusaybin'de kar 7 yıl aradan sonra etkili oldu

Açıklama

Nusaybin'de 7 yıl aradan sonra etkili olan kar yağışı nedeniyle günlük yaşam olumsuz etkilendi.

 

Geceden başlayan kar yağışı sonrası ilçe adeta beyaza büründü. İlçe merkezinde etkili olan kar yağışı nedeniyle yüksek kesimler ve kent merkezindeki ağaçlar ile araçların üzeri karla kaplandı, bazı vatandaşlar kardan şemsiyeyle korunmaya çalıştı.

Sabah işe gitmek isteyen bazı vatandaşların araçları üzerinde biriken karı kendi imkanlarıyla temizleyerek araçlarını çalıştırdı.

 

Mardin Valiliği kar nedeniyle ilçe merkezi ve kırsal mahallelerdeki tüm okulları tatil ederken ilçede meydana gelen elektrik kesintisi nedeniyle esnafın büyük bölümü iş yerlerini açamadı.

 

Nusaybin Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı iş makineleri ise şehrin ana ve ara caddelerinde kar temizliği yaparak ulaşımın aksamamasını sağladı.

 

Kar yağışı ve tipi nedeniyle ilçe merkezindeki Barış Parkında bulunan bir ağaç ortadan kırılarak devrildi. 

 

Bu arada vatandaşlar kar yağışı nedeniyle mutlu olduklarını ifade etti.

 

3 yıl önce yağan karın yarım gün yerde kaldığını ifade eden vatandaşlar bu kadar etkili bir karı en son 2013 yılında gördüklerini ifade etti. 7 yıl aradan sonra kar için okulların tatil edildiğini ifade eden Fotoğraf sanatçısı Veysi Şimşek, ilçede nadir görülen karda tarihi yerleri fotoğraflamak için sabahın erken saatlerinden itibaren bir çaba içerisinde olduklarını kaydetti.

 

35 yıllık yaşamı boyunca üçüncü kez Nusaybin'de bu kadar yağışı gördüğünü belirten esnaf Ahmet Ay ise, okulların tatil edildiğini, elektrik kesintileri nedeniyle esnafın büyük bir bölümünün iş yerlerini açamadığını ifade etti.

 

Kar yağışıyla birlikte şehrin tarihi yerlerinde kartpostallık manzaralar oluştu.

 

Birçok fotoğraf sanatçısının ilçedeki tarihi ve kültürel yerin fotoğrafını çektiği görüldü.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.