EĞİTİM Haber Girişi : 21 Eylül 2018 14:32

Nusaybin'de İlköğretim Haftası kutlandı

Nusaybin'de İlköğretim Haftası kutlandı
2018 – 2019 eğitim öğretim sezonunun başlaması nedeniyle Nusaybin'de tören yapıldı.
2018 – 2019 eğitim öğretim sezonunun başlaması nedeniyle Nusaybin'de tören yapıldı.
Tören, Nusaybin Milli Eğitim Müdür Vekili Abdulbaki Tek’in Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk büstüne çelenk bırakmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra törene Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda devam edildi.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdür Vekili Abdulbaki Tek, her yıl, ülkemizde eğitim öğretim yılı başındaki ilk haftanın "ilköğretim haftası" olarak kutlandığını hatırlattı.
Öğretmenliğin dünyanın en kutsal ve buna karşın büyük sorumluluk taşıyan, en güçlü mesleği olduğunu kaydeden Tek, bunun için öğretmenlerin kendilerini yenilemeleri, gelişmeleri yakından takip etmeleri gerektiğini ifade etti.
Tek konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Öğrencilerimize Mevlana’nın ‘Sesini değil, sözünü yükselt; çiçekleri büyüten gök gürültüsü değil yağmurlardır.’ düsturu ile yetiştirip, sözünün, geleceğinin ve ülkesinin kıymetini yüceltecek şekilde yetiştirme gayreti içerisinde olacağız. Yeni başladığımız eğitim ve öğretim yılında büyük bir şevk, heyecan, azim ve başarı ile eğitim ve öğretim vereceğinize inancım tamdır. 
Sevgili öğrenciler, sizleri geleceğin teminatı olarak görüyoruz. Bu nedenle sizlerin en iyi şekilde yetişmesi için, tüm imkânlarımızı sizlerin hizmetine sunma çabası içerisindeyiz. Başarının yolu düzenli olarak çok çalışmaktan geçer. Sizlerde çok çalışarak ailenizin ve öğretmenlerinizin verdikleri emekleri boşa çıkarmayınız
Sevgili Velilerimiz; İyi bir nesil yetiştirmek Okul-Öğretmen, Öğrenci ve Veli dayanışması ile mümkündür. Bu nedenle devamlı olarak siz Velilerimizin Okullarımızı, Öğretmenlerimizi ziyaret etmelerini istiyoruz. Öğrencilerimizin takipçisi olun, onlarla ilgilenin, çünkü eğitim ailede başlar, Okulda pekişir ve gelişir."
Konuşmalardan sonra okula yeni gelen öğrenciler karanfillerle karşılandı.
Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencilerinin folklor gösterisi ve müzik dinletisi ile tören sona erdi.