GÜNDEM Haber Girişi : 01 Haziran 2019 18:12

Nusaybin'de Halk Giyim Mağazası açıldı

Nusaybin'de Halk Giyim Mağazası açıldı
Nusaybin Belediyesi tarafından Kadın Emeği Pazarında düşük gelirli aileler için Halk Giyim Pazarı açtı.
Nusaybin'de Halk Giyim Mağazası açıldı

Nusaybin Belediyesi tarafından Kadın Emeği Pazarında düşük gelirli aileler için Halk Giyim Pazarı açtı.
Halk Giyim Mağazasının açılış kurdelesi Nusaybin Belediyesi Eşbaşkanları Av. Semire Nergiz - Ferhat Kut, DBP İlçe Başkanı Celal Ata ve Kadınlar tarafından kesildi. Halk Giyim Mağazasının hayırlı olması temennisinde bulunan Nergiz, sosyal belediyecilik anlamında proje ortaya koyduklarını söyledi.
Açılışa katılan tüm misafirlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Nergiz, Nusaybin Belediyesiyle ilgili bayramdan sonra detaylı bir açıklama yapacaklarını ifade etti.
Nergiz şöyle konuştu,
"Biz belediyeye geldiğimizde özellikle ne var ne yok diye baktığımızda belediyemiz içerisinde ciddi anlamda bir israf olduğunu gördük. Bizim halkımız ekonomik anlamda elbette ki zayıftır.  Bu onların yetenekleri ile alakalı bir şey değil iş imkanları olsa fabrikaları olsa çalışabilecekleri koşullar olsa çalışmak isterler elbette. 

Biz belediye geldiğimizde iş için binlerce başvuru aldık. Elbette ki belediye olarak bizim hepsini karşılamamız mümkün değil ama şunu diyoruz biz halk için varız onlar da bizimle birliktedir.  Biz sorunların üstesinden geleceğiz.  Sorunlarımız çok büyük herkesin merak ettiği bir şeyi buradan söylemek istiyorum. Bayramdan sonra bunun altını dolduracağız. Çünkü biz altını doldurmadan belgeli ispat olmadan hiçbir şey açıklamak istemedik.
Belediyemizin borcunu herkes merak ediyor. Belediyemizin borcu çoktur. Halkımız bunu zaten farkında onu bizden durmak istiyorlar. Bayramdan sonra bunun detaylarını insanlarla paylaşacağız.  İnsanlarımızın şunu bilmesini istiyoruz günlük yaşamı kolaylaştıracak onların hayatına nefes aldıracak ortam hazırlamak için uğraşıyoruz.
Bu sadece bir çözümdür Nusaybin'in kangrenleşmiş sorunları var. En önemlisi kanalizasyon, yeraltı problemi var. Yeraltı probleminin nasıl oluştuğunu yeraltı mekanizmasını değiştirenler çok daha iyi biliyor.
Biz hukuk devletiyiz hatayı yapan kim olursa olsun hukuk önünde çabalarımızı göstereceğiz. Biz hep şunu söyledik beraber yöneteceğiz beraber sorunlarımıza aşacağız dedik. Biz Nusaybinliyiz, her şeyin üstesinden geliriz. Bu küçük bir proje, belki çok fazla kişiye ulaşamayan biliriz ama bunun devamı da gelecektir. Espri olarak söylemedik yüzde yüz helaldir. Yüzde yüz helal parayla alınmış, arkadaşların özverisi ile alınmış elbiselerdir.  Sosyal belediyecilik anlamında küçük bir örnek göstermek istedik.
Biliyorsunuz partimizin 3 tane ilkesi var. Bunlar demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü diyoruz.
Bu şehirde biz kadınları asla unutmayacağız. Kadınlar sayısal olarak yüzde 50'nin üzerinden bir nüfusa sahip. Biz onlarla beraber güzel projeler yapacağız. Bu şehrin kadını da çok güzeldir çocuğu da çok güzeldir yaşlısı da bilgedir. Biz onlarla birlikte bu sorunların üstesinden geleceğiz."

Nergiz ve Kut daha sonra mağazadaki ürünleri inceleyerek vatandaşlarla bir araya geldi.