GÜNDEM Haber Girişi : 12 Şubat 2015 07:53

Nusaybin'de elektrik kesintilerinden bıkan köylüler Santralı bastı

Nusaybin'de elektrik kesintilerinden bıkan köylüler Santralı bastı
Nusaybin’e bağlı köylerde her gün yaşanan elektrik kesintileri vatandaşı bıktırdı. 30 köyün muhtarı, elektrik kesintisi saatinde TEİAŞ’ı bastı. Köylülerin ve Jandarmanın girişimleriyle bir günlük elektrik kesintisi engellendi.

Arif Altunkaynak - Abdullatif Altunkaynak - Nusaybinim.com
Nusaybin’e bağlı köylerde her gün yaşanan elektrik kesintileri vatandaşı bıktırdı. 30 köyün muhtarı, elektrik kesintisi saatinde TEİAŞ’ı bastı.
Nusaybin’in doğu ve güney kısmında kalan köylerde yaklaşık 3 aydır gece 20.00 ile 22.00 saatleri arasında “Bakım – onarım” gerekçesiyle elektrik kesintisi yaşanıyor. Durumu tepki gösteren 30 köyün muhtarı ve vatandaşlar, Gırnavaz bölgesinde bulunan TEİAŞ Elektrik santraline gelerek elektrik kesintisini önledi.
Jandarmanın geniş güvenlik önlemi aldığı Santrale giden 5 temsilci TEİAŞ yetkilileri ile görüştü. Muhtarların görüşmesinde Jandarmanın da araya girmesiyle elektrik kesintileri 1 gece için engellendi.
Yaklaşık 3 aydır aynı sorunu yaşadıklarını bildiren Duruca Mahallesi Muhtarı Mehmet Zeki Fidan, 20.00 ile 22.00 saatlerinde arasında çocukların ders çalıştığı saatlerde elektrik kesintisi yaşandığını söyledi. Köylerde cihazlara bağlı yaşayan hastalar olduğunu da bildiren Fidan, elektrik kesintilerinin artık sona ermesi gerektiğini söyledi.
Defalarca durumu yetkililere bildirdikleri halde bir çözüm bulamadıklarını ifade eden Fidan son çare olarak TEİAŞ’a geldiklerini kaydetti.
Yapılan görüşmelerden sonra Jandarmanın da devreye girmesiyle Muhtar ve köylüler bölgeden ayrıldı.
Muhtarların gün içerisinde Jandarma Komutanı ve Kaymakamla görüşmesi bekleniyor.