EĞİTİM Haber Girişi : 17 Nisan 2019 16:10

Nusaybin'de bir ilk, 4 takım ile Ulusal Kodlama yarışmasına başvuru

Nusaybin'de bir ilk, 4 takım ile Ulusal Kodlama yarışmasına başvuru
Nusaybin'de ilk defa bir öğrenci topluluğu, Ulusal Oyun Kodlama yarışmasına katılmak için başvuru yaptı.

Nusaybin'de ilk defa bir öğrenci topluluğu, Ulusal Oyun Kodlama yarışmasına katılmak için başvuru yaptı.

İlçede faaliyet gösteren Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda 3’er kişiden oluşan 4 ayrı takım, Türkiye Geneli devlet ve özel okulların katıldığı Ulusal Oyun Kodlama Yarışması olan 'Oyunumu Kodluyorum' yarışmasına başvurdu.

Okulun Bilişim ve Teknoloji Öğretmeni Gözde Kerse gözetiminde okulda kodlama eğitimi alan öğrenciler, bu becerilerini ulusal yarışmada sergilemek için gün sayıyor.

Yarışma hakkında başvuru yapan Okul Müdürü Abdussamet Tayfur, yarışmaya başvuru cesaretini gösteren Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Gözde Kerse ve öğrencileri tebrik ettiğini belirtti.

Yarışmaya Mardin geneli sadece 2 okulun başvuru yaptığını bildiren Tayfur, kendilerinin 4 takım, Artuklu’dan da bir okulun tek takımla yarışmalara başvuru yaptığını söyledi.

Tayfur, “Bu yarışma ile öğrencilerimiz çağımızda önemli bir pazar haline gelen "oyun tasarlama" becerilerinin geliştirmesini hedefliyoruz. Yarışmaya okulumu 4 ayrı proje ve 4 ayrı takımla başvuru yaptık. İnşallah öğrencilerimiz ulusal kodlama yarışmasına davet edilir ve yarışma imkânı bulurlar” şeklinde konuştu.

- MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ÇETİN, "ÖĞRENCİLERİMİZİN BİLİŞİM ÇALIŞMALARINI DESTEKLİYORUZ"

Nusaybin'de göreve geldiği günden bu yana okulları projeler geliştirmesine teşvik eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Öğrencilerinin 4 takımla ve 4 ayrı projeyle ulusal oyun kodlama yarışmasına başvurmalarından dolayı öğrencileri, öğretmenleri ve okul yöneticilerini tebrik ettiğini belirtti.

Öğrencilerin Bilişim becerileri ve gelişimlerine büyük önem verdiklerini kaydeden, Görevlendirme yapılan Belediye döneminden Belediye, DİKA Mili Eğitim Müdürlüğü olarak robotik kodlama sınıfı ve destek eğitim odaları oluşturulacağını hatırlatan Çetin, bu sınıfların faaliyete geçmesiyle Nusaybinli öğrencilerin bilişim çalışmaları konusunda daha güzel gelişmeler yaşayacaklarını dile getirdi.