EĞİTİM Haber Girişi : 08 Ocak 2019 15:21

Nusaybin'de '2023 Eğitim Vizyonu' çalıştayı düzenleniyor

Nusaybin'de '2023 Eğitim Vizyonu' çalıştayı düzenleniyor
Nusaybin Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı'nın '2023 Eğitim Vizyonu' çerçevesinde 3 gün sürecek çalıştayı başladı.
Nusaybin Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı'nın '2023 Eğitim Vizyonu' çerçevesinde 3 gün sürecek çalıştayı başladı.
Nusaybin Halk Eğitim Merkezinde yapılan çalıştay, Saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin tarafından yapılan açılış konuşmasında, Türkiye'nin eğitimde ilerlemesine değinildi.
Ülke olarak eğitimde iyi bir yere doğru gittikleri kaydeden Çetin: "Türkiye hamdolsun dersliği, binası ve eğitim materyalleriyle son yıllarda çok iyi bir ilerleme kaydetti" dedi.
Nusaybin'de yıllarca bir lise binasının hizmet verdiğini hatırlatan Çetin konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Çok değil 2004 - 2005 yıllarında ilçede tek bir lise vardı ve Nusaybin'deki STK'lar ikinci bir lise istemek için ipek yolunu trafiğe kapatmıştı. Ama şuanda hamdolsun özel liselerimiz bir yana ÇPL, Meslek Liselerimiz, Anadolu Liselerimi ve Proje Lisemizle birlikte 16 lisemiz bulunuyor. Cumhuriyet tarihinin en iyi konumundayız. Sağlıklı bir metot, sağlıklı bir eğitim politikası, sağlıklı bir çalışma yoksa altyapının hepsi boşa çıkar. Allah'ın izniyle 2023'e doğru sistem olarak da müfredat olarak da çalışmalarımızı oturtursak uluslararası yarışmalarda derece almamız, başarılı olmamız çok daha kolay olur. 2023 Eğitim Vizyonu Mimarı Milli Eğitim Bakanımızın talimatları doğrultusunda ilçemizde 3 gün sürecek 12 salonda yaklaşık 170 arkadaşımız eğitimi konuşacak. Umarım çalıştayın sonunda çok verimli bilgiler elde ederiz."
Çetin'in konuşmasından sonra 2023 Eğitim Slaytı ve 2023 Eğitim Vizyonu sinevizyonu izletildi.
Daha sonra 12 Moderatör başkanlığında 170 katılımcı belirlenen konular 2023 Eğitim Vizyonunu tartışıldı.
İlçelerde 3 gün sürecek çalıştay sonunda elde edilen veriler raporlaştırılarak İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı Başkanlığında İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin katılacağı 2023 Eğitim Vizyonu çalıştayı düzenleneceği belirtildi.