MARDİN Haber Girişi : 28 Mayıs 2012 13:43

Mardinli Güreşçi Türkiye ikincisi oldu

Mardinli Güreşçi Türkiye ikincisi oldu
Daha önce Elazığ kulüpleri adına güreşen Harun Emren Tuğra milli takıma davet edilince transfer teklifleri almış ve bu hakkını memleketi Mardin Belediyespor kulübünden yana kullandı.
Konya’da yapılan Türkiye Büyükler Güreş Şampiyonasında 74 kiloda greko-roman stilde Mardinli sporcu Harun Emren Tuğra Türkiye ikincisi oldu.

Büyük çekişmeli geçen maçlar sonunda Harun Emren Tuğra yarı finale yükseldi. Yarı finalde rakibi olan Avrupa İkincisini puan vermeden üstün ezici bir skorla finale yükseldi. Finalde Avrupa-Dünya-Olimpiyat şampiyonuna çok çekişmeli geçen maçlar sonucunda 2-1 yenilerek  Türkiye ikincisi  oldu.

Mardin Belediyesi adına yarışan Harun Emren Tuğra’nın bu başarısı Milli takım heyetinin gözlerinden de kaçmadı. Türkiye’nin Dünya şampiyonası ekibine Tuğra’da dahil edildi.

Geçen yılda Avrupa Şampiyonası kadrosuna alınan Tuğra, verimli geçen kamplar sonunda Avrupa Şampiyonasına sayılı günler kala hazırlık maçında  ayağı  kırılıp ameliyat olduğu için şampiyonaya katılamamıştı. Ayağındaki platin ve 8 vidaya rağmen Konya’daki şampiyonada Türkiye  ikincisi olan Tuğra, dünya şampiyonası için form doldurduğunu da göstermiş oldu.

Daha  önce Elazığ kulüpleri  adına  güreşen Harun Emren Tuğra milli takıma davet edilince  transfer  teklifleri almış  ve  bu hakkını   memleketi Mardin Belediyespor kulübünden  yana  kullandı.

Bilindiği gibi Mardinimizin güreş  kulübü yoktu  ama  artık  tek  sporcu ile bu alanda  faaliyete  geçti. Tuğra’nın hedefi olimpiyatlardan sonra Eylül 01-11 tarihleri arasında Bulgaristan’da  yapılacak olan dünya  güreş şampiyonasında  altın madalyayı boynuna  takıp Mardin’e  getirmek.

Henüz   19 yaşında olan Tuğra aynı zamanda milli takımın en küçük sporcusu. Kendisinden yaş olarak kariyer olarak büyük olan abilerini yenmesi Milli takım antrenörlerini şaşırttığı gibi  sevindiriyor.  Şu an Ankara’da milli takım kampında bulunan Tuğra, burada dünya şampiyonasına sıkı  çalışmalardan  geçiyor. Kendisine destek veren Mardin Belediyesi Başkanı  Beşir Ayanoğlu’na teşekkür edip bu madalyayı  alıp Mardin’e  getirmek için çok çalışacağına dair söz  verdi. Mardin iletişim