MARDİN Haber Girişi : 19 Mayıs 2012 15:02

Mardinde tekstil kenti kuruluyor

Mardinde tekstil kenti kuruluyor
Son yıllarda hem turizmde hem de sanayide önemli yatırımlara ev sahipliği yapan Mardinde tekstil kenti kuruluyor.
Son yıllarda hem turizmde hem de sanayide önemli yatırımlara ev sahipliği yapan Mardin’de tekstil kenti kuruluyor.     Yaklaşık bin kişinin istihdam edileceği tekstil kentinde Türkiye’nin en büyük tekstil firmaları yatırım yapmaya hazırlanıyor. Bin dönüm arazi üzerine kurulacak olan tekstil kenti için Mardin Valiliği arazi tahsis etmek için harekete geçti.
 Konu ile ilgili bir açıklama yapan Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Türkiye’nin en büyük tekstil kentini Mardin’de kuracaklarını söyledi. Mardin’de son yıllarda ekonomide ciddi yatırımlar yapıldığını belirten Mardin Valisi Turhan Ayvaz, "Türkiye’nin tekstil alanında söz sahibi olan firma ve markalar Mardin’de yatırım yapmak için harekete geçti. Bin dünüm arazi üzerine kurulacak olan tekstil kentinde bin kişi istihdam edilecek." dedi
    'TEKSTİLDE EN AZ 5 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK'
    Tekstil kenti için şu anda arazi tahsisi için çalışmalar başlattıklarını vurgulayan Vali Turhan Ayvaz, "Türkiye’nin tekstil alanında söz sahibi olan önemli firmalar ve markalar buraya gelip yatırım yapmalar bile Mardin’in ne kadar huzurlu ve güvenli bir şehir olduğunu gösteriyor. Burada yatırım yapacak olan firmalar işçileri eğitmek için kurslar düzenleyecek. Gerekirse İş Kur ile ortaklaşa yapabiliriz. İlk etapta bin kişi istihdam edilecek. Büyük firmaların gelmesi ile bu sayı 5 bin kişiyi de bulabilir." diye konuştu.
    'MARDİN LOJİSTİK ÜS OLACAK'
    Mardin Uluslar arası lojistik üs olması için çalışmalar başlattıklarını vurgulayan Mardin Valisi Turhan Ayvaz, "Uluslara arası Nakliyeciler Derneği bizden yer tahsisi istiyor. Hem gümrük hem de kendi çalışma alanları için onlara yer tahsisi için uğraşıyoruz. Hedefimiz Mardin lojistik üs yapmaktır. Güneydoğu Anadolu’ daki şehirlerin lojistik üssü olacak. Bu lojistik üssünde orta doğuya direk ihracat ve ithalat yapabileceğimiz ekonomik katkısının olacağı bir Mardin tasarlıyoruz. Bunlarda inşallah bir iki yıl içinde gerçekleşeceğiz. Önümüzdeki bir iki ay içerisinde tahsisleri yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.
    '200 FİRMA YATIRIM İÇİN ARSA İSTİYOR'
    Mardin Organize Sanayi bölgesinde şu anda yer kalmadığı için ikinci OSB için kurmak için harekete geçtiklerini vurgulayan Vali Ayvaz, şöyle devam etti: "İkinci Organize Sanayi Bölgesi için 200 firma yatırım yapmak için bizden yer tahsisi istiyor. İkinci OSB ‘yi Nusaybin yolu üzerinde karacağız. Mardin kalkınmada ve teşvikte 6. derece alınmasından sonra burada çok müthiş talepler var. Hem yurt içinde hem yurt dışında taleplerimizi fazla. Özellikle tekstil alanında büyük talepler var. İnşallah şehrimizde bu projeleri gerçekleştirdiğinde işsiz gençlerimize iş imkânı sağlayacağız. Özellikle tekstil üreticileri bu teşvikten sonra burada üretim yapmak istiyorlar. 6. Derecede teşvik alan bölgelerde üretim yapmak istiyorlar. Tabi onlar daha ekonomik girdileri daha az oluyor. Dolayısıyla onlara yeterli olan gerekli olan arsaları tahsis etmek düşüyor. Ayrıca yeni kurulan kuruluşlar için AVM içinde İş Kur ile birlikte bunların eğitiminde yapıyoruz. Biliyorsunuz iş kurla yapılan projelerde şahısların belli bir masrafını, vergisini devlet ödüyor. Belirli aydan sonra da firmalarımız bu kurs verilen kişilerin yüzlercesini kadro olarak yanlarına alıyor. Devlet 5-6 ay vergisinde, sigortasında yardımcı oluyor." Mardin iletişim