GÜNDEM Haber Girişi : 13 Mart 2011 10:30

Mardin Valisi Hasan Duruer merkeze alındı

Mardin Valisi Hasan Duruer merkeze alındı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan Valiler Kararnamesiyle Kırklareli, Mardin, Giresun, Çanakkale, Yalova ve Kilis'e vali atandı, bir vali de merkeze alındı.
Nusaybinim.com Haber servisi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan Valiler Kararnamesiyle Kırklareli, Mardin, Giresun, Çanakkale, Yalova ve Kilis'e vali atandı, bir vali de merkeze alındı.
    Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan atama kararnamesine göre, Mardin Valisi Hasan Duruer merkeze alındı.
- Giresun Valisi Mustafa Yaman Kırklareli
- Kilis Valisi Turhan Ayvaz Mardin
- Merkez Valisi Dursun Ali Şahin Giresun
- İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Güngör Azim Tuna Çanakkale
- Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Osman Çapalı Yalova
- Beylikdüzü Kaymakamı Yusuf Odabaş Kilis Valisi oldu
Mardin Valisi Turhan Ayvaz kimdir?
1960 yılında Denizli İli Baklan ilçesinde dünyaya geldi ilk ve orta öğrenimini Çivril’de tamamlayan Ayvaz, 1982 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyasi ve İdari bölümden mezun oldu. 
    Turhan Ayvaz, 1997 yılında Ankara Üniversitesi Avrupa Birliği Uluslararası İlişkiler Bölümünde uzmanlık yaptı. 1985 yılında Çankırı'da Kaymakamlık adayı, 1987'de İzmir Bornova ve Torbalı ilçelerinde Kaymakam vekilliği görevlerinde bulundu.1988 yılında ise Çankırı Şabanözü Kaymakamlığına asaleten atandı. 1990 yılında Amerika'da İnceleme Araştırma ve Dil Eğitimini tamamladı. 1992'de Erzurum Tortum, 1994'de İzmir Kiraz Kaymakamlıkları görevinde bulundu. 
    Turhan Ayvaz, 1996–1999 yılları arasında İçişleri Bakanlığında Şube Müdürlüğü, Daire Başkanlıkları ve Hukuk Müşavirliğinde bulundu. 2000 yılında Kocaeli Afet bölge Koordinatör Vali Yardımcılığı görevini yürüttü. Malatya ve Çanakkale Vali Yardımcılığı görevinde de bulunan Turhan Ayvaz 2003–2008 yılları arasında İstanbul Bahçelievler Kaymakamlığı görevini yürüttü. 2008 yılında İçişleri Bakanlığı Kaymakamlar Kararnamesiyle Bursa İli Yıldırım ilçesi Kaymakamlığı görevine atanan Turhan Ayvaz 21 Aralık 2008 tarihinde İçişleri Bakanlığı Valiler kararnamesi ile Kilis Valisi olarak atandı. 
Evli ve iki Çocuk babası olan Turhan Ayvaz'ın sırasıyla Amerika’da İngilizce Dil Eğitimi, İçişleri Bakanlığından Bilgisayar Eğitim Başarı Belgesi, Çağdaş Personel Yönetimi Belgesi, Yönetimde Önderlik Belgesi aldı. İçişleri Bakanlığından Teşekkür Belgesi alan Ayvaz, NATO Nüfusun Korunması Türkiye Uzmanlığı, Başbakanlık Afet Koordinasyon Başmüşavirliğinde Uzman Müşavirlik, üst düzey Liderlik Başarı Belgesi, İnsan Hakları Eğitim Sertifikası, Avusturya’ da Avrupa Ombudsmanlığı Eğitimi ile Başbakanlıktan Altın Madalya Beratı alan Ayvaz’ ın daha birçok dalda teşekkür ve sertifikaları bulunmaktadır. / Ajanslar - Nusaybinim.com