Kurdukları grupla hem bisiklet sürüyorlar hem kitap okuyorlar

Açıklama

Nusaybin Mehmet Akif Ersoy Ortaokulundan oluşturulan Yeşil Pedal Bisiklet Grubunda öğrenciler hem bisiklet sürüyor hem de kitap okuyorlar.
Sağlık Bakanlığının geçtiğimiz yıllarda dağıttığı bisikletleri değerlendiren Nusaybin Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu yönetimi, 'Yeşil Pedal Bisiklet Grubu' oluşturdu. Grubun oluşmasıyla birlikte şahsi bisikleti olan öğrenciler de gruba dahil oldu. Yeşil Pedal Bisiklet Grubu, 2018 - 2019 Eğitim Öğretim sezonunun son etkinliğinde bir araya gedi.


Okul Müdürü Abdussamet Tayfur ve Bisiklet grubunda yer alan öğretmenler öncülüğünde okul avlusunda toplanan 40 bisikletçi buradan hareket ederek Midyat Yolu üzerinde bulunan Nusaybin Çağ Çağ DSİ barajına geldi. Barajda bir süre dinlenen öğrenciler daha sonra yanlarında getirdikleri kitaplarını okudu.
2018 - 2019 Eğitim Öğretim sezonu için son programlarını düzenlediklerini kaydeden Okul Müdürü Abdussamet Tayfur, projenin iki yıldır başarılı bir şekilde sürdüğünü kaydetti.
Proje ve etkinlik hakkında konuşan Tayfur, "Çocuklarımızın sosyal kişilikleri gelişmesi noktasında gelişimlerine katkıda bulunmak, çevreye duyarlılığı artırmak, çocukların bir birileriyle kaynaşmasını sağlamakla beraber değerler eğitimine de vurgu yapmak üzere amaçladığımız bir spor etkinliğimizdir. Sporun yanında çocuklarımızın okul eğitimlerine de destek verecek bir projemizdir. Grubumuz 8. Sınıflarda okuyan 20 kız 20 erkekten oluşmaktadır. Bu şekilde projemizi devam ettirmeyi hedefliyoruz. Bisikletlerin bir bölümü geçmiş yıllarda Sağlık Bakanlığı tarafından dağıtılan bisikletlerden oluşmakta bunun yanında bazı öğrencilerimiz de kendi imkanlarıyla temin ettikleri bisikletler projede yer almaktadır." dedi.


Okul avlusunda başlayan bisiklet turunun 5 km uzaklıktaki Nusaybin Çağ Çağ Barajında sona erdiğini ifade eden Tafur, "Burada dinlenmeden sonra çeşitli oyunlar oynanıyor, okuma saatimizde çocuklarımız yanlarında getirdikleri kitapları okuyor. Aynı zamanda değerler eğitimi kapsamında her hafta bir değeri söyleşi programı çerçevesinde işliyoruz. Bunun yanında getirdikleri yemekleri ortaya koyarak birlikte yemek yemeyi alışkanlık haline getirerek bir paylaşımda bulunuyorlar." şeklinde konuştu.


Öğrenciler de projede yer almaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. 8. Sınıf öğrencisi Rojin Koşçu, okulun kendilerine verdiği bisikletle hafta birgün böyle bir etkinlik yaptıklarını söyledi.
Koşçu, "Öğretmenlerimiz eşliğinde etkinliğe katılarak buraya geliyoruz. Burada birçok etkinlik düzenliyoruz. Evde yaptığımız yemekleri getiriyoruz. Kitap okuyoruz. Ayrıca arkadaşlarımızla çeşitli sohbetlerde bulunuyoruz. Değerleri eğitimimizde derslerimizde veya değerlerimizde merak ettiğimiz konuları aramızda konuşup tartışıyoruz." ifadelerini kullandı.