MARDİN Haber Girişi : 11 Mayıs 2012 15:43

Kızıltepe'de 5 yıldızlı hastane hizmeti

Kızıltepe'de 5 yıldızlı hastane hizmeti
Mardin'in en büyük hastanesi olan Kızıltepe Devlet Hastanesi, 5 yıldızlı oteli ayarında tedavi hizmeti veriyor.
Mardin'in en büyük hastanesi olan Kızıltepe Devlet Hastanesi, 5 yıldızlı oteli ayarında tedavi hizmeti veriyor.

Hastanedeki hizmetler hakkında bir basın açıklaması düzenleyen Hastane Baştabibi Dr.Rıza Dündar,  hastanelerinde günde ortalama 2 bin 500 hastaya poliklinik hizmeti verdiklerini söyledi. Hastanede açılması son aşamaya gelen yeni ünitelerle bölge illerine de hizmet verecek noktaya geleceklerini dikkat çeken Dündar, altyapı hazırlıklarını bitirdikleri psikiyatri ünitesinin ay sonunda, yanık ünitesinin ise bakanlık onayından sonra hizmete sokacaklarını açıkladı. 

Hastanedeki tedavi hizmetlerinin yanında çocuk servisi ve hastane bahçesindeki çocuk parkları, anne bekleme odaları, 100’e yakında tek kişilik odalar, her odada televizyon, wc ve banyo hizmeti, bekleme salonlarında televizyon hizmeti, hasta ve yakınlarına verilen yemek kalitesi, hastane genelinde kablosuz internet, yapılacak bilimsel çalışmalar için canlı bağlantı odaları ve konferans salonları ile 5 yıldızlı bir oteli aratmayan hastanede Kızıltepe ve Mardin’e hizmet verdiklerini anlatan Dr.Dündar, modern tıbbın gerektirdiği ameliyatların yapılabildiği ve tüm branşlarda hizmet veren bir hastane olduklarını kaydetti.

ŞAH DAMARINI YENİDEN DİKTİK

Gazetecilere hastanedeki üniteleri gezdirerek bilgiler veren Dr.Dündar, Kızıltepeli  hastalara ayrıcalıklı bir sağlık hizmetini yaşattıklarını ifade ederek,  “Günde 2-3 bin kişiye hizmet veriyoruz. Tam teşekküllü biyokimya ve mikrobiyoloji laboratuarı, radyoloji ünitesi ve acil servisi ile hizmet veriyoruz.  Özellikle yoğun bakım desteği üzerine yoğunlaştık. Büyük ameliyatların, onkolojik ameliyatların yapılabileceği cerrahi hastane olma özelliğini taşıyoruz. Son 4 ay içinde çok büyük ameliyatlara imza attık. Mesela şah damarı kesilen bir hastamıza anında müdahale ederek Mardin’de belki de bir ilk olacak bir ameliyat gerçekleştirdik. Hastayı başka hastaneye sevk etseydik kan kaybından zaten yetişemezdi. Daha önce de KBB alanında bölgede bir ilki gerçekleştirerek canlı yayında bir ameliyat gerçekleştirmiştik. Bu alandaki çalışmalarımız devam ediyor. Mayıs ayı içinde yine biri uluslar arası olmak üzere iki bilimsel çalışmaya imza atacağız. Türkiye’nin dört bir yanından gelecek doktorlarımızla toplantılarımızı da kendi konferans salonlarımızda yapacağız. Eğitimleri burada vereceğiz. “dedi.

Bölgenin travma hastalarının ihtiyacına da cevap verecek olan Kızıltepe Devlet Hastanesi’nin kadın doğum ve çocuk alanında da önemli bir yer teşkil ettiğini, hastanenin 30 yeni doğan yoğun bakım ünitesiyle riskli gebeliklerin takibinin yapılabildiği bir referans merkezi olduğunu sözlerine ekledi.

YURTDIŞINA DA HİZMET VERECEK

Hastaneyi Kızıltepe’nin giriş kapısı olarak nitelendirdiğini anlatan Başhekim Dündar, “Mardin yolu üzerine yapılan Kızıltepe Devlet Hastanesi, kolay ulaşılabilir mevkii,  5 yıldızlı bir otel konforu, güçlü donanımı ve tecrübeli hekim kadrosuyla sadece Kızıltepe’de değil Mardin’de ve komşu ilçe ve illerde de söz sahibi bir sağlık merkezi oldu.”

Son yıllarda artan sağlık yatırımlarının Türkiye’yi sağlık hizmetlerinde ve sağlık turizminde bir aktör haline getirdiğini kaydeden Dündar, Mardin’in Suriye’ye komşu bir il olduğunu hatırlatarak, sınır kapısının normale dönmesi halinde komşu ülkelerden de hasta akını beklediklerini ifade etti.

BÖLGENİN EN BÜYÜK TRANSFÜZYON MERKEZİ

Dündar hastane ile ilgili ayrıca şu bilgileri verdi:

“Acil serviste 14 yataklı yeni müşahede alanı, acil serviste 4 yataklı kritik gözlem alanı, 13 tedavi yatağı içeren donanımlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon merkezi ile yatan hasta kısmında toplam 55 yataklı yeni servisi hizmete açtık. Yapım işi tamamlanan 5 yataklı psikiyatri servisinin ise, tüm ihtiyaçlarının temin ettik. Personel takviyesi ile Mayıs ayı içinde açılmasını planlıyoruz. İki adet dijital röntgen cihazı, sesli ve görüntülü olarak hasta çağırma sistemi bulunduran dijital röntgen birimini hizmete sunduk. Ayrıca patoloji biriminde daha hızlı sonuç elde etmek için havalandırma sistemi ve teçhizat düzenlemesi yapılarak yeni patoloji ünitesini hizmete açtık. Bölgenin en büyük ve en donanımlı kan transfüzyon merkezinin cihaz eksiklikleri tamamlanmış, mayıs ayı içinde resmi olarak hizmete açılması için gayret ediyoruz.

BAKANLIK ONAYI BEKLENİYOR

Yanık ünitesi kurma çalışmaları başlattık. 5 adet 4 motorlu hasta yatağı ve monitörlerini aldık. Bu üniteyi açmak için bakanlık onayı gerektiği için dosya hazırlama çalışmalarımızı bitirdik. Bu ünite en yakın Adana Balca Hastanesinde var. Bu ünitenin hizmete girmesi ile artık hastalarımız ve yakınlarımız o kadar mesafe kat etmeye gerek kalmayacak.  Merkez laboratuara ek olarak açılacak olan özellikle acil servis hastalarına yönelik hizmet verecek olan ek laboratuar birimi tüm cihazlarıyla oluşturulmuş, personel takviyesi sonrasında açılması için uğraşıyoruz. Hastane bahçesine kaymakamlığın katkılarıyla 2 adet çocuk parkı yapımına vesile olduk. İkinci bir göz polikliniği açılması için gerekli cihazlar alınmış, mayıs ayı içinde hizmete açılması için elimizden gelen hızı veriyoruz.”

KANAL TEDAVİSİ VERECEK

Açıklamasında şehir merkezinde yer alan diş tedavi ünitesini için de yeni hastanede yer tahsis ettiklerini belirten Dündar, "Diş tedavi birimi saat 20:00’ye kadar mesai sonrası çalışması düzenlenmiş, mevcut tedavilere ek olarak kanal tedavisi hizmeti verilmeye bu günlerde başlanacaktır.”dedi. Dündar, hastanenin eski binasını ağız ve diş tedavisi merkezi yapmak için de çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

ARTIK ELEKTRİK VE SU KESİLMEYECEK

Hastanedeki elektrik ve su sıkıntısına da değinen Dr.Dündar, hastane bünyesinde su sıkıntısını gidermek için hastane bahçesinde su kuyusu açtırdıklarını söyledi. Elektrik sıkıntısı için de kendilerine kesintisi olmayacak garantisi verilen bir hattan elektrik çektiklerini ve ameliyat ile yoğun bakım ve acil servislerine de UPS güç kaynakları takviyesi yaptıkları açıklamasında bulundu.

Hastanede tedavi gören hastalardan Mehmet Ali Gümüş ismindeki vatandaş ise hastaneye sırtındaki ağrı nedeni ile geldiğini belirterek "Bu hastaneye ilk defa geldim. ama hastaneden içeri girdiğimde kendimi sanki özel bir hastanenin veya 5 yıldızlı bir otelin içinde gördüm. Hastanedeki temizlikten, buradaki görevlilerin davranışlarına kadar her şey olağanüstü. Daha önce saatlerce sıra için bekliyorduk. Şimdi internetten tedavi sırası aldım. Buraya geldiğimde hiç beklemeden doktorda tedavi oldum. Tetkik ve röntgen içinde ayrıca bir günde gelmeye gerek kalmadan hepsini bir günde bitirdim. Bütün sonuçları elden almaya gerek kalmadan direk doktorun bilgisayarına aktarılmış zaten. Ben de öğleden sonra gidip doktorumdan ne yapmam gerektiği veya hangi hastaları kullanmam gerektiği hakkında bilgi alacağım. Daha önce bizlere bu şekilde bir hastanenin ilçemizde yapıalcağını anlatsaydıları kesinlikle inanmazdık."dedi.

Kolu kırılan çocuğunu hastaneye getiren anne Ayşe Yılmaz ise hastanede en çok bahçesindeki çocuk parkını beğendiğini belirterek "Bundan sonra artık hastane bizim için kabus olmaktan çıkacak. Çocuklarımız artık seve seve hastaneye gelecekler. Daha önce onları doktorlarla korkutuyorduk. ama artık hastane dediğimizde çocuklarımın aklına buradaki oyun parkları geliyor."şeklinde konuştu.