MARDİN Haber Girişi : 19 Mayıs 2012 11:52

Kan bağışına üniversiteden büyük destek

Kan bağışına üniversiteden büyük destek
Mardin Artuklu Üniversitesine bağlı Sağlık Meslek Yüksekokulunda başlatılan kan verme kampanyasına öğrenciler büyük destek verdi
Mardin Artuklu Üniversitesi’ne bağlı Sağlık Meslek Yüksekokulu’nda başlatılan ‘‘Genç Nesil Kan Verir ’’ kampanyasına büyük destek veren üniversitenin öğrencileri ve idari personeli Kızılay stantları önünde uzun kuyruklar oluşturdu.    Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı Mediko -Sosyal Merkezi koordinasyonluğunda Kızılay Kan Merkezi ile birlikte başlatılan  ‘‘Genç Nesil Kan Verir ’’  kampanyası kapsamında kan bağışı etkinliğine vatandaşlar da destek verdi.
    Sağlık Meslek Yüksekokulu binasında, Kızılay Kan Merkezi’ne bağlı kurulan stantlarda kan bağışında bulunmak için başvuran öğrenci ve üniversite personel sayısının yüz elli kişiden fazla olduğu gözlendi.
    Kan bağışlama kampanyasına gösterilen yoğun ilginin memnuniyet verici olduğunu açıklayan Rektör Omay, toplum sağlığına yönelik verilen bu çabaların genişletilerek toplumun tüm katmanlarını kapsaması gerektiğini ifade etti.
    Omay, Mardin Artuklu Üniversitesi’nin buna benzer faaliyetlere her zaman destek verdiğinin altını çizerek “Üniversite gençliği bilhassa gelişmiş ülkelerde en büyük kan bağış potansiyelidir. Bu konuda üniversitemiz, personel ve öğrencileriyle birlikte büyük bir duyarlılık gösterdiler. Kan bağışında bulunmak hayat kurtaran bir insanlık görevidir.” dedi.
    Üniversite yetkilileri başlattıkları ‘‘Genç Nesil Kan Verir ’’  kampanyasının ilk günü yüz üniteye yakın kan bağışında bulunulduğu bilgisini verdiler. Aynı yetkililer, bu çalışmanın önümüzdeki günlerde il ve ilçelerin tamamını kapsayacak şekilde genişletileceğini bildirdiler. Mardin iletişim