MARDİN Haber Girişi : 19 Kasım 2018 07:40

Kadın Doğum Uzm.Derya Yanık Turgut: "Hastalarım, bana 7/24 ulaşabiliyor"

Kadın Doğum Uzm.Derya Yanık Turgut: "Hastalarım, bana 7/24 ulaşabiliyor"
Kızıltepe'de Özel muayenehanede hastalara bakan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Derya Yanık Turgut, Hastalarının acil olarak kendisine 7/24 ulaşabildiğini söyledi.
Kızıltepe'de Özel muayenehanede hastalara bakan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Derya Yanık Turgut, Hastalarının acil olarak kendisine 7/24 ulaşabildiğini söyledi.
Mikro Çipli uygulamasını Mardin’e getirdiğini Mardin’de şu anda tek kendisinde olduğunu kaydeden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Derya Yanık Turgut, 2005 yılından beri Kadın Doğum Uzmanı olarak görev yaptığını belirterek şunları söyledi:
“Ankara’da eğitim süresi boyunca en ileri teknik aletler operasyonlar gerçekleştirdik. Orada doğum oranları çok yüksekti. Normal doğum ameliyatlar sezaryen hepsi en iyi teknikleri kullanarak öğrendik. Nusaybin’de bir buçuk mecburi hizmeti tamamladım. 4 buçuk yılda Kızıltepe İpekyolu hastanesinde çalıştım.”
Şu anda Kızıltepe’de kendi açtığı muayenede hastalara baktığını ifade eden Dr. Turgut, 4 boyutlu renkli ultrasonografi olan en son teknolojiyi uyguladıklarını belirtti.
Hastaların telefonlarına görüntü videolarını rahat bir şekilde gönderebildiğini aktaran Turgut konuşmasına şöyle devam etti:
“Hasta videoları net bir şekilde izleyebiliyor. Whatsapp tan paylaşabiliyor. Kullandığım aletlerin hepsi en son teknoloji olarak aldım. Laboratuvarla anlaşmam var. Bütün tahlilleri tetkikleri hepsini buradan yapabiliyorum. Aşılamayı aynı şekilde yapıyoruz. Mikro çip uygulamasını getirdim Mardin’de şu anda tek bende vardır. Mikro Çip kendi özel bir aleti var. Yurt dışından geliyor. Mikro çip uygulamasında hani verilen spermi bir solüsyonla karşılaştırıyoruz. İşte orada en hareketli ve en kaliteli spermleri ayıklayarak onları alıp enjekte ediyoruz. Seçici bir uygulama yapıyoruz. Normal aşılamada spermin hepsini veriyoruz ama mikro çite öyle değil seçip sağlıklı olanları veriyoruz. Sağlıklı yumurta ile sağlıklı sperm birleştirip daha sağlıklı bir gebelik elde etmeyi amaçlıyoruz. Düşük riski daha az oluyor. Bu tür uygulamalarda gebelik oranları daha yüksek olur.”
İpekyolu hastanesinde de aşılama uygulamaları yaptığını ifade eden DR. Turgut, daha önce tüp bebek uygulaması yapıp çocuk sahibi olamayan ancak uyguladığım aşılama sonucu gebe kalıp ikiz sahibi olan hastaları olduğunu kaydetti.
Bu şekilde hem Kızıltepe hem de Nusaybin’de bebek sahibi olan hastaları olduğunu ve aşılama olarak başarı oranının yüksek olduğunu ifade eden Op. Dr. Derya Yanık Turgut şunları söyledi:
“Burada rahim filmi uygulaması da yapıyorum. Bütün tetkikleri yapabiliyorum.  Burada hastalarım daha rahat muayenehane olunca hasta ile daha çok vakit geçirebiliyoruz.  Hasta mahrem konuları daha rahat benimle paylaşabiliyor. Bende hasta da burada daha rahat bir şekilde  görüşme sağlıyoruz. Daha önce telefonumu hastalarıma vermiştim ancak yoğunluktan dönemiyordum. Şimdi o sıkıntım da yok. Hasta acil olarak bana 7/24 ulaşabiliyor. Gecede bir sıkıntısı varsa veya eczaneye gittiği zaman ilaç konusunda da bana ulaşabiliyor. Böyle olunca hasta daha rahat oluyor. “
Çocuk sahibi olamayan hastalarda en önemli sorununun stres olduğunu ve bundan uzak durması gerektiğini ifade eden Dr. Turgut, “  Beslenme düzenli olması gerekiyor. Sigarayı içmemek lazım. Birde ben spor egzersiz öneriyorum. Çok faydası var ama en çok stresi vurguluyorum.” dedi.