MARDİN Haber Girişi : 13 Temmuz 2012 13:27

Kadın Doğum Hastanesi'ne Ek Bina Yapılıyor

Kadın Doğum Hastanesi'ne Ek Bina Yapılıyor
Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne bir milyon 500 bin Türk Lirasına mal olacak ek bina inşaatına başlandı
Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne bir milyon 500 bin Türk Lirasına mal olacak ek bina inşaatına başlandı. Hastane Başhekimi Uzman Doktor Kamuran Elçi, İl Özel İdaresi tarafından ihale edilen ek binaya idari birimin nakledileceğini açıkladı.
    Başhekim Elçi, sadece il merkezi ile sınırlı olması durumunda kapasitenin yeterli olacağını belirtti. Elçi, Kızıltepe ile Midyat dışında kalan 7 ilçede, aşırı sevkler yüzünden iş hacminin yoğunluk kazandığını söyledi.
    Kızıltepe ile Midyat ilçelerinin çok zorunlu olmadıkça hastanelerine hasta sevki yapmadığını belirten Elçi, "Mazıdağı, Derik, Dargeçit, Savur, Yeşilli, Nusaybin, Ömerli hasta sevkleri yapıyor. Artan iş hacmi sebebi ile bir çatı altında olan idari binamızı ayırma kararı aldık. Durumu Sağlık Bakanlığı'na da ilettikten sonra mevcut hastane binamızın bahçesinde bin 50 metrekare alana idari prefabrik bir bina yaptırmaya başladık. İdari binamızın ayrılması ile boşalacak yerlere 6 olan Yoğun Bakım Ünitesi sayısını 12'ye, hasta yatak kapasitesini de 96'dan 100'e çıkarmış olacağız. Bu hasta yoğunluğu bakımından bir nebze olsun rahatlama sağlayacaktır. Tarihi kentimize şu anda yapılmakta olan 300 yataklı Mardin Devlet Hastanesi binası ile 150 yataklı mevcut binası bize tahsis edilmiş olacak. Bunun, bin iş gününde tamamlanacak olması sebebi ile geçici bir rahatlama sağlamak için ek idari bina hizmeti yapmaya karar verdik." dedi.
    Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin ek binasının, 90 günde bitirilmesi ve 1 milyon 500 bin Türk Lirası'na mal olması planlanıyor. Haberler.com