Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin Nusaybin esnafını ziyaret etti

Açıklama

Birlikleri denetlemek ve çeşitli ziyaretler yapmak üzere Mardin'e gelen Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Nusaybin ilçesinde esnafı ziyaret etti.

 

Beraberindeki Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu ve Mardin İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen ile birlikte Nusaybin'e gelen Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Mehmet Balıkçılar, İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Fatih Yıldırmaz ve İlçe Emniyet Müdürü Murat Sönmez tarafından karşılandı.

İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Garnizon Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Kaymakamlığını ziyaret eden Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Çetin daha sonra ilçe merkezindeki esnafı ziyaret ederek bir süre esnafla sohbet etti.
Esnaf ve Sanatkârlar Odasını ziyaret eden Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Çetin burada Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ömer Özel'e Atatürk'ün askeri kişiliğini gösteren heykel hediye ederken Başkan Özel de Orgeneral Çetin'e üzerinde 'Allah' lafzı taşlı biblo hediye etti.

 

Nusaybin Esnaf ve Sanatlar Odasında toplanan esnaflara hitap eden Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Çetin, 'Barış Pınarı Harekâtı' sırasından havanlar ve roketlerin düştüğü zaman da Nusaybin'e geldiğini hatırlattı.

 

Çetin, "O zaman tabi sıkıntı farklıydı. Burada Nusaybin vatandaşımız, esnafımız, Devletimizin, Sayın Kaymakamımın ve tüm kamu kurum ve kuruluşların destekleriyle Nusaybin kendine süratle gelmiş, yaraları sarmış ve tekrar huzur ortamına kavuşmasından dolayı çok mutlu olduğumuzu ve sizlerle bunu paylaşmak için buraya geldik. Böyle bir Nusaybin'i görmekten mutlu olduk. Hepinizi tebrik ediyoruz" dedi.

 

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin'i Nusaybin esnafını ikinci kez ziyaret ettiğini hatırlatan Nusaybin Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ömer Özel ise, "Nusaybin'e ikinci seferdir gelişinizden dolayı Nusaybin halkı ve esnafı adına sizlere teşekkür etmek istiyorum. Nusaybin çok büyük yaralar atlattı, biz her zaman devletimize inanan insanlar olduk, devletimizin çizgisinde olduk. Devletimiz de bu sıkıntıları bertaraf etti. Şuanda Nusaybin'imizde hayat gayet normal, huzur var. Biz Nusaybin halkı ve esnafı olarak şartsız ve koşulsuz her zaman devletimizin yanındayız. Bunu açık yüreklilikle söylemek istiyorum" şeklinde konuştu.

 

Esnaf ziyaretinden sonran Nusaybin'de yeni açılan ve 400 kişinin çalıştığı Irmaklar Moda Tekstil Fabrikasını ziyaret eden Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Çetin, fabrika sahibi Şükrü Irmak'tan yatırım ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

 

Irmak ailesinin İstanbul'dan Nusaybin'e fabrikasını taşımasından dolayı Irmak ailesini tebrik eden Jandarma Genel Komutanı Çetin şöyle konuştu:
"Bu arkadaşımız İstanbul'daki buraya getirdi. Nusaybin'e hizmet etmek için geldi. Nusaybin'e huzur gelince makineler geliyor, işçiler çalışıyor, iş imkânları geliyor, sanayi gelişiyor. Sizlerin duası, desteği ve hayır duasıyla, tüm milletimizin gayretiyle, güvenlik kuvvetlerimizin etkili operasyonlarıyla kahraman askerimiz, kahraman polisimiz kahraman jandarmamızın ve yüce milletimizin hayır duasıyla terör sona erecek. Bitmek üzere zaten 500 civarında terörist kaldı. Terör ortadan kalktıkça doğuda yüzlerce, binlerce işçinin çalışacağı fabrikalar faaliyete giriyor. Sadece Ağrı'da 6 bin işçinin çalıştığı deri tekstil fabrikası açıldı. İşte görüyorsunuz Nusaybinli kardeşimizin açtığı fabrikada 400 işçinin çalıştığı bir fabrika, 400 aileye ekmek kapısı olmuş. Bu cesur yatırımdan dolayı sizleri kutluyorum."

 

Ziyaretlerden sonra Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve beraberindeki komutanlar ilçeden ayrıldı.