POLİTİKA Haber Girişi : 02 Ocak 2019 14:47

İyi Parti'den istifa edip Ak Parti'ye katıldılar

İyi Parti'den istifa edip Ak Parti'ye katıldılar
Nusaybin'de geçtiğimiz hafta İYİ Parti'den istifa eden İlçe Başkanı Murat Turan ve Yönetimi yapılan törenle Ak Parti'ye katıldı.
İyi Parti'den istifa edip Ak Parti'ye katıldılar
Nusaybin'de geçtiğimiz hafta İYİ Parti'den istifa eden İlçe Başkanı Murat Turan ve Yönetimi yapılan törenle Ak Parti'ye katıldı.
Ak Parti Nusaybin ilçe binasında yapılan katılım töreninde konuşan Ak Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, geçen hafta içerisinde Mardin'de Saadet Partisi Derik ilçe başkanı kendi ekibiyle Ak Parti'ye katıldığını kaydetti. Bugün de siyasi çalışmalarını sürdüren İYİ Parti İlçe Başkanı Murat Turan'ın Ak Parti'ye katılma sözü verdiğini belirten Kılıç, Turan ve arkadaşlarının Ak Parti saflarında siyasete devam edeceklerini ve kendilerine hoş geldiniz dediklerini ifade etti.
Bu katılımın kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Kılıç şöyle konuştu:
"Nusaybin yıllardır terör pençesinde yıpranan, kıvranan bir ilçemiz. Ak Parti hükümetleri olarak özellikle çukur siyasetinden sonra yıkılan, parçalanan, horlanan Nusaybin'de yeniden bir nefes oluşturma adına ciddi bir hamla yaptık. Yaklaşık 1 buçuk Milyar TL'lik bir yatırım yapıldı. Bu da Türkiye'de bir ilçede yapılan yatırımların maksimumunu gösteriyor. Ak Parti Nusaybin'e her zaman önem vermiştir. Nusaybin terör örgütleri tarafından farklı zihniyetler tarafından yıkıldı, yakıldı. Ak Parti olarak burayı tekrar modern bir şehir haline getirebilmek için ciddi yatırımlar yaptık. Yıkılan Nusaybin'i yeniden inşa ettik. Bu inşa sürecini yavaş yavaş bitiriyoruz. Yapılan konutların bir etabını Ocak bir etabını Şubat ayında tamamını da Mart ayı içerisinde sahiplerine teslim edeceğiz. Tabi hizmetlerimiz devam edecektir. Alt yapı sorununu çözme noktasında ciddi adımlar atıldı, gayretle gösterildi. Çevre düzenlemeleri, sosyal alanları oluşturulması hususunda hükümetimiz Nusaybin'in yanında olmaya devam edecektir.
İYİ Partide siyasetini sürdüren arkadaşımız, bütün bu yapılanları gördüğü için yanımızda yer almaya karar vermiştir. Burada zor şartlarda faaliyet gösteren ilçe teşkilatımı canı gönülden kutluyorum. Önceki dönemde bu zor görevi yapan ilçe yönetimlerini kutluyorum. Nusaybin'de siyaset yapmak zor ve meşakkatli bir iştir. Önümüzde yerel seçimler var inşallah Nusaybin'e yaptığımız bu yatırımların karşılığını almayı hedefliyoruz. Buna inancımız tamdır. Üç ay boyunca gece gündüz çalışarak Nusaybin'e nasıl katkı sunarım mantığıyla hareket ederek çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Allah'ın izniyle daha önce Ak Partinin kalesi olan Nusaybin'i tekrar Ak Partiye kazandırma konusunda gayret göstereceğiz."
Ak Parti il Başkanı Kılıç'tan sonra İYİ Parti'den istifa eden Murat Turan yaptığı konuşmasında İlçe Yönetimi, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları olarak İYİ Parti'den istifa ettiklerini bildirdi.
Konuşmasında ülke olarak tarihi bir süreçten geçtiğimizi kaydeden Turan: "Bu süre zarfında herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğine inandığımız ve devletimizin bekası için milletimizin geleceğinin teminat altına alınmaya çalışıldığı bu dönemde siyasiler de üzerine düşeni yapıp toplumu aydınlatmalıyız. Devlet Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve partisi bu mücadelede başı çekmektedir. Bölge ve ülke şartlarını göz önünde bulundurduğumuzda ne İYİ Parti'nin ne HDP'nin ne de CHP'nin bu millete fayda sağlamayacağına kanaat getirerek mensubu bulunduğumuz İYİ Parti'den istifa ediyor ve sizin huzurunuzda AK Parti'ye katılımımız gerçekleştiriyoruz" şekelinde konuştu.
Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel ise: "Bu anlamlı buluşma için teşrif buyurdunuz. Amacımız Ak Kalkınma davamıza daha çok hizmet etmektir. Bu davamızda gitmedik ev, sıkılmadık el bırakmayacağız. Kendi partimizin misyonunu, vizyonunu Türkiye'de ümmetin davası olduğu için herkese anlatmalıyız. Partimize katılan arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyoruz. Yerel seçimlerde başarı çıtasını yüksek tutuyoruz. Biz çalışacağız rabbimizden tevkif bekleyeceğiz."
Konuşmalardan sonra Ak Parti Mardin il başkanı Faruk Kılıç, İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Vejdi Kahraman Ak Parti'ye geçen üyelere rozetlerini taktı.

- GENÇ KOLLARI BAŞKANI GÖREVİNE  BAŞLADI
Katılım töreninden sonran Ak Parti il Başkanı Kılıç, Ak Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanlığına atanan Azem Çelik'e görev mazbatasını verdi.
Kılıç, Genç Kollarından Yerel seçimlerde özel gayret beklediklerini kaydetti.
Ak Parti İl Başkanı Kılıç ve beraberindekiler daha sonra İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Mehmet Balıkçılar, Emniyet Müdürü Murat Sönmez ve çarşı esnafını ziyaret etti.
Nusaybin esnafının sorunlarını dinleyen Kılıç daha sonra ilçeden ayrıldı.