GÜNDEM Haber Girişi : 18 Eylül 2019 14:15

HÜDA PAR'dan Nusaybin TOKİ konutları açıklaması

HÜDA PAR'dan Nusaybin TOKİ konutları açıklaması
HÜDA PAR Nusaybin İlçe Teşkilatı, 8 aydır yapımı tamamlandığı halde bitirilemeyen TOKİ Konutları kuraları hakkında açıklamalarda bulundu.

HÜDA PAR Nusaybin İlçe Teşkilatı, 8 aydır yapımı tamamlandığı halde bitirilemeyen TOKİ Konutları kuraları hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Nusaybin'de yapılması talimatı verilen TOKİ Konutlarının büyük bölümü 2019 yılı başında tamamlandı.

 

Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir Mahallelerinde yapımı tamamlanan konutlar için Cumhurbaşkanı Erdoğan 5 Mart'ta telekonferansla bir evin sembolik anahtar teslimine katıldı.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ’ye talimat veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların mağdur edilmemesi ve bir an önce kura çekilerek anahtar teslimi yapılması talimatını verdi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla TOKİ Konutları kurasına başlayan Kentsel Dönüşüm Ofisi, 12 etaptan 7 etabın kurasını çekerken kalan 5 etap için henüz bir çalışma başlatılmadığı öğrenildi.

 

Konuya ilişkin açıklama yapan HÜDA PAR Nusaybin İlçe Teşkilatı, bir yılda bitmesi planlanan konutların 3 yıldır hala hak sahiplerine eslim edilmediğine dikkat çekerek, TOKİ konutlarının teslim edilmemesi ve kuralarının çekilmemesi nedeniyle vatandaşların büyük mağduriyet yaşadığına vurgu yaptı.

 

Açıklamanın devamında, şu ifadelere yer verildi: 
"Bilindiği üzere ilçemiz bütün bölgede olduğu gibi yapılan çukur siyasetinden sonra bir yıkıma maruz kaldı. Ardından TOKİ tarafından vatandaşların mağduriyetini gidermek amacıyla inşaatlar yapılmaya başlandı. Bir yıl içerisinde teslim edilmesi gereken binalar hala hak sahiplerine tamamıyla teslim edilmedi. Dün çok mağduriyet yaşayan halkımız maalesef bu mağduriyeti yaşamaya devam ediyor. Bu mağduriyetler zaman zaman HÜDA PAR olarak bize iletilmektedir. Vatandaşların mağdur edilmemesi konusunda daha önce de yetkililer ile çeşitli görüşmelerimiz oldu. Bir kış mevsimine daha girmek üzereyiz. Ancak hala bazı bölgelerin kuraları çekilmedi, kuralar çekilen bazı bölgelerde de vatandaşlarımız evlerine yerleşemedi. HÜDA PAR olarak halkımızın daha fazla mağdur olmaması için işin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bize gelen şikâyetlerin yanında ayrıca bizim de gerek hak sahipleriyle gerekse konuyla ilgili muhatap olabilecek diğer kuruşlarla görüşmelerimiz olacaktır. HÜDA PAR olarak Nusaybinli hemşerilerimizin daha fazla mağdur olmalarını istemiyoruz. Bu konuda daha geniş bir çalışma yürütüyoruz."