HDP Nusaybin'de kadın yürüyüşü düzenledi

Açıklama

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Nusaybin'de "Değişim ve Dönüşüm için kadınlar ayakta" adıyla bir yürüyüş düzenledi.

Aralarından HDP Milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Hüda Kaya, Züleyha Gülüm, Dersim Dağ, Ebru Günay, Pero Dündar ve Remziye Tosun ile Nusaybin Belediye başkanı Semire Nergiz ve HDP'li kadın yöneticilerinin de olduğu grup HDP İlçe binası önünde bir araya geldi.

Buradan ellerindeki pankartlarla yürüyüşe geçen grup Barış Parkına geldi. Parkta grup adına basın açıklaması yapan HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş, İçişleri Bakanlığı tarafından Mardin, Diyarbakır ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevden uzaklaştırılmasını kabul etmediklerini belirterek, seçilmiş haklarının gasp edildiğini söyledi.

Konuşmasında, HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi yapan ve dağa götürüldüklerini belirtikleri evlatlarını isteyen ailelere de değinen Beştaş, "Bugünlerde bir oyun daha oynanıyor. Efendim Diyarbakır il binamız önünde anneler oturuyor diye bütün akpliler seferber olmuş, HDP'den çocuklarını istiyorlarmış. O çocukları biz de istiyoruz. O anneler bizim annelerimiz. Buradakiler anneler de anne değil mi? Oradaki anne de anne buradaki anne de anne. Biz o çocukları hep birlikte istiyoruz. Çünkü biz barışı onlar savaşı temsil ediyor. Çünkü biz ölüm karşısında yaşamı savunuyoruz. Biz savaşı savunmuyoruz" dedi.

Basın açıklamasından sonra 10 dakikalık oturma eylemi yapan grup daha sonra dağıldı.