GÜNDEM Haber Girişi : 31 Ocak 2020 12:20

Gazeteci Altunkaynak'a trafik cezası şoku

Gazeteci Altunkaynak'a trafik cezası şoku
Alkollü olduğu gerekçesiyle ceza kesilen Altunkaynak, 'bunun kendisine hakaret olduğunu' belirterek hemen kan testi yaptırdı. Kan testi temiz çıkan Altunkaynak, Mahkemeye itirazda bulundu.

Nusaybin'de ulusal ve yerel medyada görev yapan gazeteci Arif Altunkaynak, trafik uygulamasında hayatını şokunu yaşadı. Alkollü olduğu gerekçesiyle ceza kesilen Altunkaynak, 'bunun kendisine hakaret olduğunu' belirterek hemen kan testi yaptırdı. Kan testi temiz çıkan Altunkaynak, Mahkemeye itirazda bulundu.

 

Perşembe akşamı Nusaybin Devlet Hastanesinde yatan bir hastaya ailesiyle birlikte ziyarete giden Altunkaynak, hastane dönüşünde polis noktasında kimlik, ehliyet ve alkol kontrolünden geçti. Trafik ekipleri, alkol kontrolünde Gazeteci Altunkaynak'ın 0.59 promil alkollü olduğu belirterek, 1228 TL para cezası yazarak 6 ay ehliyetine el koydu.

 

Polisin cihazında bir yanlışlık olduğunu, hayatı boyunca alkol ve benzeri içecekler içmediğini, bir kez daha test yapılması istenmesine rağmen polis ekipleri ilk testin yeterli olduğunu belirterek Altunkaynak'a ceza verdi.

 

-POLİS, "KAN TESTİNİ KENDİ İMKÂNLARINIZLA YAPIN"
Polisin ceza kesmesi sonrası Gazeteci Altunkaynak 155 Polis merkezini arayarak kan testi için ekip talep etti. Böyle bir imkânları olmadığını belirten Polis merkezi, Gazeteciyi Karakol ekibine yönlendirdi. Arama noktasına gelen karakol ekipleri, 'böyle bir uygulamanın olmadığını, kan testini vatandaşların kendi imkanlarıyla yaptığını' belirterek bölgeden ayrıldı.

 

Alkolden ceza kesilmesinin kendisine 'hakaret' olduğunu belirten Altunkaynak, aynı saatte Nusaybin Devlet Hastanesine başvuru yaptı.

 

-NUSAYBİN DEVLET HASTANESİNDE MAĞDURİYET BİR KAT DAHA ARTTI
Vakit kaybetmeden kendi imkânlarıyla Nusaybin Devlet Hastanesine başvuran Altunkaynak, burada ikinci şoku yaşadı. Görevli Doktor, Nusaybin Devlet Hastanesinde alkol için kan testi yapılmadığını belirtti. 

 

-KANDA ALKOL ÇIKMADI, YENİLEN BİR YEMEKTEN ŞÜPHELENİLİYOR 
Gazeteci Altunkaynak, bunun üzerine Hastanede tutanak tutulmasını isteyerek, bir yakınının yardımıyla Kızıltepe Devlet Hastanesine başvurdu.

 

Kızıltepe Devlet Hastanesinde yapılan kan testleri sonucu Gazeteci Altunkaynak'ın kanında alkol olmadığı ve sonuçların temiz olduğu anlaşıldı. Durumu sağlık uzmanlarına soran Altunkaynak, alkometrede çıkan sonucun içilen bir meyve suyu ve yenilen bir yemekten olma olasılığının yüksek olduğunu kaydettiler.

 

-GAZETECİ, RAPORLARI ALARAK SULH CEZA HÂKİMLİĞİNE İTİRAZDA BULUNDU
Kısa bir sürede kan testi yapan Altunkaynak, Polisin kestiği ceza makbuzları, laboratuvar sonucu ve hastanelerde aldığı fişlerle Nusaybin Sulh Ceza Hâkimliğine itirazda bulundu. İtiraz evraklarını kabul eden Mahkeme, resmi kurumlardan alacağı raporlar üzerine karar vermesi bekleniyor.

 

-"HEM MADDİ HEM DE MANEVİ OLARAK MAĞDUR EDİLDİM"
Kızıltepe Devlet Hastanesinde aldığı temiz raporları üzerine gazetecilere açıklama yapan Gazeteci Altunkaynak, olayda hem maddi ama en önemlisi manevi olarak mağdur edildiğini belirtti.
Hayatı boyunca alkol ve benzeri ürünlerden uzak durduğunu ve bununla mücadele ettiğini kaydeden Altunkaynak, "Gece boyunca Nusaybin ve Kızıltepe Devlet Hastanelerinde masum olduğumu ispat etmekle uğraştım. Alkolden ceza yazılmasını kendime, yaşamıma, dünya görüşüme, bulunduğum ortama hakaret olarak görüyorum. Manevi olarak büyük mağduriyet yaşadım. Şimdi mahkemenin kısa sürede kararını açıklayıp daha fazla mağdur edilmememi bekliyorum. Olanda bir hayır vardır düsturuyla hareket ediyorum." dedi. 

 

Altunkaynak, vatandaşların bu durumda mağdur olmamaları için ceza kesildikten sonra en kısa sürede kan testi yapmalarının şart olduğunu, masumiyetini bu yoldan başka kanıtlayacak bir yol olmadığını ifade etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Hüseyin YÜKSEKDAĞ04 Şubat 2020 14:43

    Büyük bir geçmiş olsun ARİF kardeşim. Allah bir daha göstermesin. Selam ve dua ile.