POLİTİKA Haber Girişi : 17 Mart 2018 14:26

Erdoğan: Nusaybin'i yeniden ayağa kaldırdık

Erdoğan: Nusaybin'i yeniden ayağa kaldırdık
Ak Parti Mardin 6. Olağan Kongresine katılmak üzere kentte gelen Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, halka hitap etti.
Arif Altunkaynak - Nusaybinim.com
Ak Parti Mardin 6. Olağan Kongresine katılmak üzere kentte gelen Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, halka hitap etti.
Artuklu Kapalı Spor Salonunda yapılan kongreye katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Salon önündeki halka hitap etti. Daha sonra kongre salonuna giren Erdoğan yaptığı konuşmasında, Mardin'in huzurun kıymetini bilen bir şehir olduğunu, Mardin'de Mart itibariyle otellerin doluluk oranının yüzde 90'ı bulduğunu da ifade etti. 
Erdoğan: "Demek ki, huzur kenti olduğunuz zaman ne olacak, herkes buraya akın edecek. Şimdi buraya yeni oteller yapılması şart. Mardin, devletimizin himayesi altında eski ihtişamına kavuşacak. Terörle mücadeleye giden imkan, artık Mardin'e hizmet olarak harcanacak. Nusaybin'de hendek kazmaya giden kepçeler, artık hizmet için çalışıyor. Eğitim, turizm, sağlık alanında Mardin kalkınma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Mardin kaybettiği zamanı telafi ederken, kökleriyle de Mardin'i Mardin yapan değerlerle buluşuyor" şeklinde konuştu.

-"NUSAYBİN’E 5 BİN KONUT YAPIYORUZ"
Konuşmasında Mardin’de yapılan yatırımlara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Nusaybin’i yeniden ayağa kaldırdık. TOKİ, Nusaybin'e 1,2 milyar lira maliyetle 5 bin konut yapıyor. Bu konutların 4 bin 657'si Ağustos ayında sahiplerine teslim ediliyor. Kalan 394 konutun da yapımına inşallah bu ay sonunda başlıyoruz” ifadelerini kullandı.

-NESO, DOĞALGAZ VE OSB PANKARTLARI AÇTI
Bu arada kongre salonu girişinde Nusaybin Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından iki pankart asıldı.
Nusaybin ESO Başkanı Ömer Özel tarafından hazırlatılan pankartların üzerinde “Nusaybin’e Organize Sanayi sözü istiyoruz” ve “Nusaybin’e Doğal Gaz Sözü istiyoruz” yazıldığı görüldü.