GÜNDEM Haber Girişi : 19 Eylül 2019 15:43

Elektrik şirketi Nusaybin Sanayisinin aydınlatma lambalarını kapattı

Elektrik şirketi Nusaybin Sanayisinin aydınlatma lambalarını kapattı
Elektrik şirketi, iki gün önce Nusaybin'de bulunan Nusaybin Küçük Sanayi Sitesinin sokak aydınlatma lambalarını kapattı.

Elektrik şirketi, iki gün önce Nusaybin'de bulunan Nusaybin Küçük Sanayi Sitesinin sokak aydınlatma lambalarını kapattı.

 

Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Şehmuz Ayaz tarafından yapılan açıklamada, Türkiye olmayan bir uygulamayla karşı karşıya kaldıklarını ve iki gündür Sanayi Sitesinin sokak aydınlatma lambalarının Elektrik şirketi tarafından kapatıldığını bildirdi.

 

Elektrik şirketinin sokak aydınlatma lambaları için Sanayi Sitesinden abonelik ve ücret talep ettiğini ileri süren Başkan Ayaz, bölgede yaptıkları araştırmada uygulamanın sadece Nusaybin'de yapıldığını, çevre il ve ilçelerde böyle bir uygulamanın olmadığını dile getirdi.

 

-ELEKTRİK TRAFO VE DİREKLERİ 99 YILLIĞINA TEDAŞA DEVREDİLMİŞ
 

 

TEDAŞ ve Elektrik şirketi ile yaptıkları görüşmeler sonrası 2014 yılında kooperatif olarak karar aldıklarını kaydeden Başkan Ayaz, Sanayi sitesinde bulunan Elektrik trafo ve direklerinin 16 Ekim 2014 tarihinde 99 yıllığına TEDAŞ'a devredildiğini söyledi.

 

Söz konusu devir evraklarının kendilerinde de bulunduğunu ifade eden Ayaz, "iki gündür Sanayi Sitemiz geceleri karanlığa gömülüyor. Şuanda Sanayi esnafımızın ve orada çalışanlarımızın hiçbir can güvenliği bulunmuyor. Bize bir uyarı yapılmadan ve bir gerekçe gösterilmeden elektrik şirketi sokak aydınlatma lambalarımıza elektrik vermiyor. Bundan dolayı Sanayi Sitemiz doğacak he türlü olumsuz oluşumların hukuki yönden sorumluluğu ve yükümlülüğü kooperatifimize ait değil elektrik şirketine aittir. Sorunun çözümü için Elektrik şirketini ve yetkilileri göreve davet ediyoruz."

 

-ELEKTRİK ŞİRKETİ KESİNTİYİ YÖNETMENLİK DEĞİŞİKLİĞİNE BAĞLADI
 

 

Öte yanda Nusaybin Küçük Sanayi Sitesindeki Sokak aydınlatma lambalarının kapatılması nedeniyle Mardin Dicle Elektrik Şirketi açıklama yaptı.

 

Sorunun yönetmenlikten kaynaklandığını dile getiren Dicle Elektrik Şirketi, yeni yönetmenliğin, "MADDE 17 – Aynı Yönetmeliğin geçici 1 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“(1)  Belediyeler, il özel idareleri, Karayolları, küçük sanayi siteleri, konut kooperatifleri, site yönetimleri, dağıtım lisansı olmayan OSB’ler ve Toplu Konut İdaresi tarafından genel aydınlatma kapsamında tesis edilen ve işletmeye alınan aydınlatma tesisleri; proje, onay ve kabul şartı aranmaksızın mevcut durumun tespiti yapılarak taraflar arasında imzalanacak bir protokolle, mülkiyeti TEDAŞ’a ait olmak üzere, 31/12/2018 tarihine kadar ilgili dağıtım şirketine iz bedelle devredilir. Başvurulması halinde dağıtım şirketi tarafından başvuru tarihinden itibaren 30 uncu gün itibariyle devir alınmış sayılır.” şeklinde değişti belirtildi.

 

Dicle Elektrik, "Değiştirilen maddeye göre Nusaybin Sanayi sitesinin bize herhangi bir başvurusu bulunmamaktadır. Yönetmelik kapsamında ilgili belgelerin ibraz edilmesi durumunda yine yönetmelik kapsamında işlemler başlatılacaktır" ifadelerini kullandı.