YAŞAM Haber Girişi : 16 Mart 2019 14:39

Eğitim Sen'den 'Halepçe ve Yeni Zelanda' açıklaması

Eğitim Sen'den 'Halepçe ve Yeni Zelanda' açıklaması
Eğitim Sen Nusaybin temsilcisi Abdullah Gökçe, Halepçe katliamının yıl dönümü ve Yeni Zelanda'da iki camiye yapılan saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Eğitim Sen Nusaybin temsilcisi Abdullah Gökçe, Halepçe katliamının yıl dönümü ve Yeni Zelanda'da iki camiye yapılan saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Gökçe'nin açıklaması şöyle:

"16 mart 1988 günü insanlık tarihine kara bir leke olarak düşen ve masum insanları katletmekten çekinmeyen baas rejiminin devrik diktatörü Saddam tarafından gerçekleştirilen halepçe katliamın 31. yılındayız.

Bugün tekrar insanlık vicdanı kanamaya devam ediyor. Yeni Zelanda’da iki camiye yapılan silahlı saldırıda birçok insanın katledilmesi insanlık adına yeni bir utanç olarak tarihe geçmiştir.

Kendinden olmayanları, kendisi gibi yaşamayanları, kendisi gibi düşünmeyenleri dünyanın neresinde olursa olsun vahşice katletmeyi meşru gören karanlık zihniyeti lanetliyoruz.

Halepçe'de katliamı gerçekleştiren güçler kadar uluslararası destek veren güçler de insanlığın vicdanında gereken hesabı vermemiştir. Tarihte birçok katliamı yaşamış olan halklar, Halepçe de, gazi olaylarında, Yeni Zelanda’da ve daha birçok yerde bu insanlık dışı uygulamalara bugün de devam eden katliamcılara karşı her zaman olduğu gibi bundan sonra da halkların örgütlü gücü ve birlikteliği ile bu katliamcı zihniyete karşı onurlu duruşunu sürdürecektir.

Biz de Nusaybin Eğitim sen temsilciliği olarak tekrardan diyoruz ki 16 Mart 1988 Halepçe katliamı , 12 Mart 1995 gazi katliamı ve yeni yaşanan Yeni Zelanda katliamını yapan katliamcı zihniyeti lanetliyor ve her zaman olduğu gibi katliama uğramış bütün halkların yanında olduğumuzu bütün kamuoyuna bildiriyoruz.

Yaşanan katliamın son olmasını diliyor, insanların inançları, etnik kimliği ve siyasi düşüncesi nedeniyle hedef olmadığı, barış içinde eşit ve kardeşçe bir ülke ve dünyada yaşamak istiyoruz.

Elbette böyle bir dünya mümkündür, bu dünya emekçilerin elleriyle kurulacaktır!"