GÜNDEM Haber Girişi : 13 Mayıs 2012 15:33

Eğitim-sen Anneler Günü'nü kutladı

Eğitim-sen Anneler Günü'nü kutladı
Eğitim Sen Nusaybin temsilciliği Anneler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Nusaybinim.com Haber Servisi
Eğitim Sen Nusaybin temsilciliği Anneler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Eğitim-sen kadın sekreteri Beyhan Onay'ın Anneler Günü mesajı şöyle;
"Her şeyin alınıp satılabilir olduğu çağımızda, anneler günü tüketimin arttırılması için adeta bir kampanya süreci gibi işliyor. Tek taş pırlanta kampanyaları,  annelerin ev işlerini daha hızlı yapmalarını sağlayacak ev aletlerinde uygulanan indirimler, mağaza promosyonları ile anneler günü devasa bir pazara dönüşmüştür. Oysa ana emeği ölçülemez bir değer olarak varlığını korumaktadır. Geçmişten günümüze her iktidar analığı yücelten söylemler kullanmış ancak anne olan kadınların sorunlarına çözüm üretilmemiştir. Bunun yerine anneler gününde iktidarlar küçük icraatlarını gizleyen büyük laflarla kurmaca bir dünya yaratmak istemişlerdir.

Bugün anneler günü; ancak kadınlar çok çalışıyor, az kazanıyor.  Bir yandan güvencesiz işlerde, merdiven altlarında çalışırken diğer yandan yaşlı, çocuk ve hasta bakımıyla emeği görünmez kılınıyor. Her kesimden kadını ulaşabileceği kreşler ve bakım evleri yok denecek kadar az.

Bugün anneler günü; ancak Roboski’deki anneler, katledilen çocukları için adalet aramaya devam ediyor. Kayıp anneleri çocuklarının mezarlarını olsun bulmak için umutlarını gözyaşlarına karıp bekleyişlerini, mücadelelerini sürdürüyor. Berfo ananın şahsında 12 Eylül,  gerçek bir hesaplaşmayı talep ediyor. Kendi bedenleriyle savaşa kalkan olan barış anaları, anneler gününde madalyonun öteki yüzünü temsil ediyor. Onlar pırlanta değil bu savaşın durmasını istiyor.

Bugün anneler günü; Ruhat, Beritan,Baran ve daha yüzlerce çocuk cezaevlerinin yolunu gözlüyor.  Yine anneleriyle birlikte demir parmaklıklar arkasında özgürlüğü bekleyen çocuklar annelerine hiçbir hediye almayacaklar. Onların tek isteği bir an önce özgürlüğe kavuşmak.

Bugün anneler günü; ancak yoksulluk ve şiddet birer kadın gerçeği olarak canımızı yakmaya devam ediyor. Çöpten ekmek toplayarak çocuklarını beslemeye çalışan anneler var. 23 Nisan’da çocuğunun gözleri önünde katledilen anneler var.

Anneler günü savaşın, yoksulluğun, kadına yönelik şiddetin son bulmasıyla gerçek anlamıyla kutlanabilecektir. Eğitim Sen’li kadınlar olarak pırlanta ya da ev gereçleri değil; eşitlik, özgürlük, barış ve adalet istiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm annelerin anneler gününü kutluyoruz."